SL
EN DE IT

Predstavili smo se na Kulturnem bazarju

29. 08. 2022

Na Zavodu za turizem in kulturo Kranj (ZTKK) ponujamo vrsto produktov izobraževalne narave ter dogodke, ki bi bili zanimivi za vzgojno izobraževalne zavode in bi jih lahko ti vključili v svoje letne programe. Sodelovanje z vzgojno izobraževalnimi zavodi pri razvoju turistične ponudbe in izvedbi dogodkov pridaja k dodani vrednosti tako v smislu novih, svežih idej kot h višji kakovosti izvedbe. Z namenom spoznavanja različnih možnosti za sodelovanje z vzgojno-izobraževalnimi zavodi, iskanja partnerstev in izmenjave dobrih praks se je ZTKK predstavil na letošnjem Kulturnem bazarju.

 

Posvet je potekal v ponedeljek, 29. avgusta 2022, v Mestni knjižnici Kranj. Direktor ZTKK, Klemen Malovrh je predstavil nekaj produktov s področja turizma in kulture, kjer bi bilo lahko sodelovanje med vzgojno izobraževalnimi zavodi in ZTKK močnejše. V okviru posveta so bili organizirani tudi ogledi kranjskih znamenitosti: ogled Rovov pod starim Kranjem, tematski ogled Kranja Po Prešernovi poti in Muzejska pot.

 

Kulturni bazar je največji nacionalni medresorski projekt na področju kulturno-umetnostne vzgoje. Celodnevno strokovno usposabljanje so pripravili. Ministrstvo za kulturo RS (MK), Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS (MIZŠ), Zavod RS za šolstvo (ZRSŠ), Cankarjev dom.

 

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo