SL
EN DE IT

Prešerno poletje v Kranj prineslo pestro kulturno dogajanje

V Kranju smo ponosni, da smo kot eno redkih mest skozi celotno poletje dnevno ponujali kvaliteten in raznolik kulturno-zabavni program, s katerim smo tudi v teh drugačnih časih podpirali slovensko kulturo in obiskovalcem ponudili vsaj malo razvedrila. Od sredine julija do začetka septembra se je v mestu zvrstilo več kot 40 dogodkov, ki jih je obiskalo preko 5.000 ljudi. Vse pa je potekalo v skladu s priporočili NIJZ.


Torkov kulturni vdih

Foto: Ksaver Sinkar

Letošnja novost so bili kulturni dogodki, v sklopu katerih so se zvrstili literarni in pogovorni večeri ter gledališka predstava. Organizacijske moči so pri tem združili Zavod za turizem in kulturo Kranj, Mestna knjižnica Kranj, Prešernovo gledališče, Layerjeva hiša in Galerija Prešernovih nagrajencev.

 

Glasbeni večer pod grajsko lipo

Foto: Primož Pičulin

Prijetna atmosfera grajskega dvorišča koncertom doda tisto magično piko na i. Letošnji Glasbeni večeri pod grajsko lipo so bili namenjeni slovenskim divam: Anika Horvat, Jadranka Juras, Maja Keuc – Amaya, Ditka, Alenka Godec, Ana Dežman ter Severa Gjurin.

 

Filmi na Vovkovem vrtu in Piknik kino

V kinu na prostem so se tudi letos na platnu vrtele izjemne filmske zgodbe. Še več dobrih filmov pod zvezdnatim nebom je letos ponudil Piknik kino, v sklopu katerega sta se zavrtela legendarna Briljantina in nepozabni Joker.

 

Kr' petek je!

V času »korone« se je rodil nov projekt – Kr' petek je. Glavni trg je tako ob petkih po službi postal obvezna postojanka vseh Kranjčank in Kranjčanov. Stojnice, glasba in hrana kar kličejo po sproščenem druženju za uverturo v brezskrbni vikend. Dogodek bomo prirejali vsak petek do nadaljnjega.

 

Letno gledališče Khislstein

Poletno dogajanje so popestrili raznoliki dogodki Letnega gledališča Khislstein. V amfiteatru so se letos v akustičnih izvedbah predstavili : MI2, Hamo & Tribute 2 Love, Tabu, Siddharta . V okviru festivala Jazz kamp sta v duelu klavirjev nastopila Emil Spanyi & David Gazarov. Janez Dovč pa se je predstavil s projektom Sozvočja Slovenije. Na odru sta se odvili tudi predstava Dr. Prešeren in Stand up večer na katerem so zbrane zabavali Boštjan Gorenc - Pižama, Tin Vodopivec, Andrej Težak - Tešky.

 

Kolesarski praznik in Državno prvenstvo v odbojki na mivki

Na svoj račun so prišli tudi športni navdušenci, ki so si lahko ogledali nastope vrhunskih športnikov.

 

Jazz Kamp Kranj

Na koncu kranjske skale so odmevali ritmi jazza izpod prstov vrhunskih glasbenikov.

 

Zaključek Prešernega poletja – Kranfest 2020

Prešerno poletje smo zaključili z dvodnevnim dogajanjem, ki je na mestne ulice ponesel fuzijo kulinarike, glasbe in zabave.

 

Želite biti obveščeni o novostih in dogajanju v Kranju?
 
Da, želim prejemati e-novice. Pravno obvestilo najdete tukaj.
 
I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE