SL
EN DE IT

Pridruži se akciji »KR posvoji drevo«

V Mestni občini Kranj se pričenja akcija »KR posvoji drevo«, v kateri lahko postanete botrica oz. Boter drevesu in sofinancirate njegovo vzdrževanje za leto dni. Namen akcije je s sodelovanjem lokalnega prebivalstva dodatno zeleniti območja občine in pri tem posameznice ter posameznike tudi aktivno vključiti v skrb za okolje.

 

Cilj kranjske občine je v osmih letih zasaditi 1.000 novih dreves. V sklopu akcije »KR posvoji drevo« bodo še letos zasadili 42 vijoličnih jelš na območju Ceste Rudija Šeliga. Do konca leta bo na občinskih tleh tako na novo zasajenih nekaj manj kot 200 dreves.

 

Kako postati boter?

Vsi, ki bi radi sodelovali v sofinanciranju vzdrževanja drevesa za obdobje enega leta imate do 30. novembra čas, da izpolnite obrazec in pogodbo za botrstvo na spletni strani Mestne občine Kranj. Posvojeno drevo bo na vašo željo nosilo tudi označbo z vašim imenom. Izpolnjeno in lastnoročno podpisano pogodbo morate poslati na naslov: Mestna občina Kranj, Slovenski trg 1, 4000 Kranj, s pripisom: KR drevored, ali pa jo osebno oddati v Sprejemni pisarni v avli občine. Donacijo je treba nakazati v roku 8 dni od datuma podpisa pogodbe. Več informacij lahko najdete tukaj.

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo