SL
EN DE IT

Razstava Narava v objektivu mojstra naravoslovne fotografije Jurija Kurilla

25. 04. 2022

V Galeriji Kranjske hiše, Glavni trg 2, bo od 4. do 31. maja 2022 na ogled nova fotografska razstava z naslovom Narava v objektivu Jurija Kurilla. Otvoritev razstave bo v sredo, 4. maja 2022, ob 17.00 uri.

 

Na otvoritvi razstave bosta nastopoli tudi učenki Glasbene šole Kranj z naslednjim programom: 

 

  • Lucijan Marija Škerjanc: Scherzino

     Izvaja: Katarina Zajec, violina

 

  • Giovanni Battista Pergolesi: Sicilijana

 

  • Carl Bohm: Moto Perpetuo

     Izvaja: Žana Trpin, violina

 

Mentorica obeh učenk je Urška Kordež, klavirska spremljava Petra Mohorčič.

 

Oglejte si vabilo na razstavo

 

Ko pripravi svojo razstavo gospod Jurij Kurillo, dr. med, dolgoletni član Fotografskega društva Janez Puhar Kranj, bomo zagotovo na njej občudovali fotografije iz žive narave. Prek svojega objektiva nam, z veliko ljubezni do nje, odstira podobe živalskega in rastlinskega sveta. Motivira ga cvetje, od črnega teloha, velikonočnice, žafrana, do lepega čeveljca in še mnogih drugih; opazi in ujame v posnetek vse vrste pisanih žuželk, med katerimi so morda najlepši metulji, celo zelo redek jamamaj je med njimi in potem nas prek zlate jeseni popelje še v morske globine. Iz njegovih del veje sporočilo nam vsem, da je narava nekaj velikega in majhnega obenem, da je neizmerno bogata a tudi krhka v svoji ranljivosti. Da nam je dana vsem v varstvo, privoščimo vse to tudi našim potomcem. – Biserka Komac 

Jurij Kurillo fotografira in razstavlja od leta 1960. Kot član Fotokluba in pozneje Fotografskega društva Janez Puhar v Kranju se je vseskozi udeleževal njegovih dejavnosti. S svojimi deli je sodeloval na številnih razstavah v Sloveniji in tujini, kjer je prejel več nagrad in priznanj. Imel je tudi več samostojnih fotografskih razstav v Ljubljani, Kranju, Tržiču, Kopru, Bohinjski Bistrici, Naklem, na Bledu.

 

Celoten fotografski življenjepis Jurija Kurilla si preberite tukaj

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo