SL
EN DE IT

Razstava računalniško generiranih grafik v Galeriji Kranjske hiše

25. 02. 2022

V marcu vas vljudno vabimo na ogled razstave Partitioning the universe likovnega umetnika in fotografa Bruta Carniollusa. 

 

Brut Carniollus je likovni umetnik in fotograf, ki se ukvarja z digitalnim kolažem in digitalno grafiko, pri čemer njegova dela najpogosteje izhajajo iz fotografskega zapisa in se kot razstavni eksponat materializirajo v obliki originalnega digitalnega UV odtisa. Njegov pristop je najpogosteje reduktivističen, dekonstruktivističen in minimalističen. Njegova dela so razstavljena in nagrajena po vsem svetu. Od leta 2012 v vlogi paparazza zalezuje udeležence mednarodnega likovnega simpozija na Sinjem vrhu nad Ajdovščino. Je član ZDSLU in Likovnega društva Kranj. Zastopajo ga Galerija 5'14, 10dence Gallery and Singulart. Živi in dela v Radovljici.

 

Dela iz serije Partitioning the universe doslej kot razstavna celota še niso bila predstavljena v Sloveniji. Gre za serijo postkonceptualnih polgenerativnih abstraktnih digitalnih grafičnih del, ki temeljijo na raziskovanju teselacijskega diagrama, računalniško ustvarjene razdelilne mreže, ustvarjene z rekurzivnim izvajanjem naključne delitve nadrejenega lika z zadevo, imenovano prašna sled (naključno usmerjeno napredovanje točkovne gruče) vzdolž naključno izbranega delilnega vektorja. Deli mreže so nato ročno obarvani, kar je že lahko končna grafika ali pa zgolj izhodišče za še eno večmedijsko intervencijo in/ali digitalni kolaž.

 

Dela, ki temeljijo na računalniško generirani grafiki, so možna le z uporabo razpoložljive tehnologije, vendar, kot pravi naslov, raziskujejo neskončno razdrobljenost prostora, ki nastaja zaradi nenasitnega pohlepa družbe, v kateri živimo.

 

Razstava bo na ogled v Galeriji Kranjske hiše od 2. do 29. marca 2022, vsak dan od 9.00 do 18.00.

 

Vabilo na razstavo si oglejte TUKAJ

 

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo