SL
EN DE IT

Razstava ženskih portretov Flora

Od 10. novembra 2021 si lahko v galeriji Kranjske hiše ogledate razstavo portretov na platnu z naslovom Flora avtorice Andreje Eržen. Serija portretov, ki so nastali v zadnjem obdobju, upodabljajo različna intimna stanja, zato jih avtorica imenuje kar psihološki portreti.

 

Glavna protagonistka upodobitve na slikah je ženska, ki je portretirana v različnih življenjskih obdobjih. Avtorica se ukvarja z vprašanjem vrednosti časa v ustvarjalnem procesu.

 

Portreti so v večini naslikani v lazurni tehniki na platnu, na razstavi pa bo tudi nekaj svetlobnih objektov. Dela poustvarjajo sublimno mistično krajino, slike z žensko figuro pa podajajo intimna vprašanja o arhetipskih vsebinah človeka in narave.

 

Razstava bo na ogled do 31.12.2021.

 

Tukaj si lahko ogledate plakat razstave.

 

Več o avtorici:

Andreja Eržen je leta 2009 diplomirala na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani pri profesorju Francu Novincu in dr. Jožefu Muhoviču. 

 

Že vrsto let se posveča svetlobnim instalacijam, v zadnjem času pa se ukvarja z instalacijami z vetrnicami, ki jih postavlja v različne javne prostore.

 

Do sedaj je imela več samostojnih in skupinskih razstav v Sloveniji in tujini. Je prejemnica nagrad, kot so prvo mesto na natečaju ROGlight 2016 in odkupne nagrade Gorenjskega muzeja na Mednarodnem festivalu likovnih umetnosti Kranj – ZDSLU 2016.  Je članica ZDSLU in ima status samostojne ustvarjalke na področju kulture.

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo