SL
EN DE IT

Rekreatur

27. - 30 avgust 2020 | različne lokacije

Več

Koristne povezave:

Informacije | TrasaFotogalerija


Rekreatur 
27. - 30. avgust 2020

Rekreatur, društvo za turizem in kolesarstvo bo v sodelovanju z Zavodom za turizem in kulturo Kranj od 27. – 30. avgusta 2020 petnajstič zapored organiziral prireditev Rekreatur – ekipno kolesarjenje po Sloveniji. 

»Rekreatur je enostavno najbolj zanimiva kolesarsko rekreacijska prireditev, kar si jo lahko zamislimo. V nekaj dneh dobimo obilo kolesarjenja, druženja, spoznavanja in obiskovanja prelepih slovenskih vasi, krajev in mest, odlično zabavo in zanimivo tekmovanje.«
- Miroslav Braco Cvjetičanin

Rekreatura se lahko udeležite le kot ekipa, ki jo sestavlja 4 – 8 kolesark ali kolesarjev s poljubnim številom spremljevalcev, ki so ji v pomoč na trasi. Posebej takrat, ko so kolesarji lačni, mokri od poletne plohe ali samo potrebni spodbude v kakšnem ne preveč strmem klancu.

Na Rekreatur lahko svojo ekipo prijavite tukaj.

Ekipo v vseh stikih z organizatorjem predstavlja njen vodja, ki mora biti iz kolesarskega dela ekipe.

 

Zmagovalna ekipa Rekreatura je tista, ki je najbližje povprečnemu času kolesarjenja vseh ekip. Ta si na koncu 4 dnevnega druženja nadene oranžno majico. Rekreatur torej ni namenjen brezglavemu divjanju in posledično sledenju cestnih oznak ali tablic. Njegov smisel je, da se včasih ustavimo, povprašamo domačine za pot in se orientiramo na klasičen način – z zemljevidom. Ta veščina je še vedno uporabna, v kolesarski družbi pa zelo zabavna!

 

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo