SL
EN DE IT

Rekreatur vsako leto privablja več tujih ekip

Konec preteklega tedna je bil Kranj središče že 12. Rekreatura, ki se je s svojimi etapami raztezal po vsej Gorenjski.

 

Udeleženci so prevozili nekaj več kot 260 kilometrov in znova potrdili, da so druženje, uživanje ter pošteno kolesarjenje bistvo dogodka. Kot vsako leto so se Rekreaturu tudi letos pridružile tuje ekipe, s katerimi smo spregovorili nekaj besed o Kranju, hrani in seveda kolesarjenju.

 

Najbolj pisana je bila zagotovo ekipa International Layer Bikers, ki so jo sestavljali študentje iz Francije, Španije, Rusije, Ukrajine, Estonije in Srbije. Njihova vodja in gonilna sila je bila simpatična Joséphine, ki preko Erasmus prakse Kranj ter Slovenijo spoznava že dobra dva meseca. Svojim prijateljem bi Kranj opisalo kot majhno mesto, ki ima hribe in reke na dosegu roke. Majhnost mesta vidi kot prednost, saj je že po nekaj dneh spoznala veliko ljudi in sklenila nova prijateljstva.

 

Preostale tri ekipe so prihajale iz Nizozemske. Josephine Wortelboer se s svojo ekipo Oranje Tulpen Rekreatura udeležuje že 7 let zapored. Kranj in Gorenjsko so si ogledali predvsem iz kolesa in bili navdušeni nad lepotami naših krajev. V soboto zvečer so si vzeli tudi nekaj časa za sprostitev in prisluhnili zaključnemu koncertu Jazz Kampa. Vodji ekipe Oranje Molen, Ingrid Veldschdten, je bila najljubša 1. etapa Rekreatura, ki je bila hkrati tudi najbolj zahtevna. Očarale so jo lepote škofjeloških koncev, sadovnjaki in turistične kmetije. In katera jed je šla nizozemskim tekmovalcem v Kranju najbolj v slast? 'Šnicl' in 'tenstan' krompir.

 

 

Tuje ekipe so bile nad Kranjem in okolico navdušene. Zato nas ne preseneča, da so vsi na vprašanje, če se bodo še kdaj vrnili nazaj, odgovorili pritrdilno. Če ne prej, jo v naše konce mahnejo ob naslednjem Rekreaturu.

 

Tekmovalci so bili po zaključku zadnje etape vidno utrujeni, a hkrati tudi veseli in polni pozitivne energije. Glasno so navijali za vsako naslednjo ekipo, ki se je pripeljala v cilj. Pogovor in smeh sta po centru mesta odmevala še dolgo po zaključku tekmovanja. Z gotovostjo lahko rečemo, da je Rekreatur dogodek, kjer prijateljstvo in ljubezen do kolesarjenja hodita z roko v roki.

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo