SL
EN DE IT

S Kranjske dolge mize bo letos zadišalo junija

17. 05. 2022

Po več kot uspešno izvedenem lanskoletnem dogodku Kranjska dolga miza, katerega vodilo je bilo trajnostna naravnanost na področju gastronomije, se letos pripravljamo na novega. Konec junija bodo dvorišče gradu Khislstein ponovno preplavile mize, obložene z inovativnimi jedmi, sestavljenih iz lokalnih sestavin.

 

Nad krožniki bodo bedeli priznani chefi iz Kranja, ki bodo svoje znanje in izkušnje prenašali na mlajše generacije. Kaj bo na meniju naj zaenkrat ostane še skrivnost, vam pa zagotavljamo, da bodo sestavine sezonske, iz lokalnega okolja ter najboljše kakovosti.

 

Zeleni gastronomski dogodek Kranjska dolga miza sledi viziji celotne destinacije, ki je trajnostno naravnana ter spodbuja svoje občane in obiskovalce k odgovornemu ravnanju z okoljem. Tako boste tudi letos udeleženci Dolge mize naprošeni, da na dogodek pridete peš ali s kolesom, ali pa se poslužite sopotništva ali javnega prevoza. Tako boste prispevali k nižjemu ogljičnemu odtisu, ki ga bomo na koncu izračunali za celotno prireditev.

 

Zaradi same izvedbe je Kranjska dolga miza edinstveni dogodek v Sloveniji. Med končnimi cilji dogodka, kjer se ne uporablja plastike, je tudi minimalna količina zavržene hrane.

 

Poleg okoljske ima kranjska kulinarična prireditev tudi socialno noto, saj je del obrokov namenjen posameznikom v stiski.

 

Letošnja Kranjska miza bo potekala 23. junija (v primeru slabega vremena pa 26. junija) na dvorišču mogočnega gradu Khislstein v starem mestnem jedru Kranja. Za več informacij o sestavi jedilnikov ter prodaji kart spremljajte našo spletno stran ter družbene medije.

 

Foto: Luka Kotnik 

 

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo