SL
EN DE IT

S Prešernom v družbi naj se up budi (četrtek, 26. decembra)

Tretje dobrodelno kuhanje, ki bo potekalo pod sloganom »S Prešernom v družbi naj se up budi«, bo v četrtek, 26. decembra, ko bo pisana druščina kuhala domačo joto in stregla tople napitke. Z nami bodo France Prešeren (ki ga pooseblja igralec Bojan Bešter) ter podžupan Robert Nograšek. Druženje bo prvič obogateno z novoletnimi aranžmaji znanega kranjskega florista Matjaža Beguša. Akcija se bo zaključila v petek, 27. decembra, ko bosta za dober namen kuhala letošnja častna občana Marija in Andrej Štremfelj.

 

Obiskovalci dosedanjih dobrodelnih dogodkov, ki potekajo v okviru humanitarnega projekta »V Kranju dobro v srcu mislimo«, so dokazali, da znajo združiti moči in pomagati sokrajanom, ki so se znašli v finančni stiski. Prijetno druženje bo v četrtek, 26. decembra, od 17.00 do 19.00 potekalo ob odlični joti, ki bo pripravljena iz lokalnih sestavin, ter ob toplih decembrskih napitkih. Druženje bo prvič obogateno z novoletnimi aranžmaji znanega kranjskega florista Matjaža Beguša, kjer bodo prostovoljni prispevki prav tako namenjeni družinam, ki so se znašle v stiski. V nadaljevanju večera bo na Glavnem trgu potekal koncert Andreja Šifrerja z Malimi oglasi.


V petek, 27. decembra, ko bo v središču Kranja županov koncert z Janom Plestenjakom, bosta za dober namen od 17.00 do 19.00 domači ričet iz lokalno pridelanih sestavin kuhala zakonca Marija in Andrej Štremfelj, častna občana Mestne občine Kranj ter izjemna alpinista in gorska vodnika. Dobrodelni projekt »V Kranju dobro v srcu mislimo« se bo tako v petek zaključil. Med koncertom Jana Plestenjaka bo objavljeno tudi, koliko sredstev je bilo zbranih v tej dobrodelni akciji. Zbrana sredstva bodo predana Društvu prijateljev mladine Kranj, ki bo poskrbelo, da bodo prišla do pomoči potrebnim.

 

Lokalne sestavine za jedi je doniral Center Stonoga, in sicer v sodelovanju z ekološko kmetijo Pr' Kovač, kmetijo Porta iz Podnarta ter kmetijo Nabernik iz Velesovega.

 

Humanitarna sredstva se lahko s sklicem 00 500-21112019 donirajo na TRR Društva prijateljev mladine Kranj SI56 6100 0000 5487 540, odprt pri Delavski hranilnici, d. d., Ljubljana, ali pa preko SMS-donacije na številko 1919 s ključnima besedama Kranj1 in Kranj5, ko s poslanim SMS-jem donirate 1 evro oziroma 5 evrov. (Na številko 1919 je možno glasovati preko operaterjev Telekom, Telemach in A1.)

 

Trenutno kaže, da se bo skupaj s podjetij (Domplan, Eurocom, Gorenjska banka, K&Z svetovanje, Hennlich, Kolodvor d.o.o. …), ki so obljubila pomoč oz. sodelovanje, do današnjega dne zbralo nekaj manj kot 8.000 evrov. Še vedno pa so možne donacije na obeh dobrodelnih kuhanjih (26. in 27. decembra), nadalje preko nakupa novoletnih aranžmajev, z nakazilom na TRR Društva prijateljev mladine Kranj ter preko poslanih SMS-sporočil.

 

Pri organizaciji dobrodelne akcije sodelujejo Društvo prijateljev mladine Kranj, Društvo upokojencev Kranj, Center za socialno delo Kranj, tri kranjske osnovne šole, Mestna občina Kranj in Zavod za turizem in kulturo Kranj.

 

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo