SL
EN DE IT

Sejem Freizeit v Celovcu

31. 03. 2022

Med 1. in 3. aprilom se bomo skupaj z ostalimi Zgodovinskimi mesti Slovenije predstavili na sejmu Freizeit, ki bo potekal v sosednjem Celovcu. Kranj bo skupaj z ostalimi mestni predstavil bogato in raznoliko turistično ponudbo. Da bo ponudba še bolj pestra in raznolika bodo poskrbela kulturna in gastronomska doživetja v živo! Naše mesto se bo predstavilo kot Prešernovo mesto, ob tem bomo predstavili tudi mestne in okoliške produkte, kulturo, naravo, namestitve in kulinariko. Posebno pozornost bomo namenili doživetju Cifa al' mož in v stilu Prešernovih časov obiskovalcem postregli s figovim likerjem v frakeljčkih s Prešernovo podobo ter domačo vegansko slano potičko izpod rok Nataše Naneve.

 

Sejem predstavlja odlično priložnost za naše ponudnike gostinskih in turističnih storitev, saj ga obišče več kot 50.000 obiskovalcev. Bližina Slovenije pa ponudbo za avstrijske goste naredi še toliko bolj privlačno. Tudi Kranj je med avstrijskimi turisti zelo priljubljen, saj Avstrija spada med prvih 7 držav, po številu obiskov in sledilcev naših digitalnih medijev.

 

Na sejmu bo našo destinacijo predstavljala Andreja Knific, lokalna vodnica in vodja turistične agencije Mi Znamo. Barve Kranja bodo imele odlično zastopstvo, saj Andreja v Kranj večkrat pripelje avstrijske in nemške turiste ter jih zato zelo dobro pozna.

 

 

Foto: Primož Pičulin (sejem Alpe Adria 2022)

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo