SL
EN DE IT

Skrivno življenje Krančka

24. 06. 2022

Jorine Homan

 

Galerija Kranjske hiše, 30. 6. – 2. 8. 2022

Vabljeni na odprtje razstave, 30. 6. 2022, ob 17. uri.

 

Vsi poznamo našega škrata Krančka, ampak kje pravzaprav je on? Jorine Homan je z ilustracijami pričarala njegovo skrivno življenje visoko v drevesnih krošnjah, pod zemljo in v reki. V njegov skrivnostni svet so vključeni prepoznavni kranjski elementi iz mesta in iz narave kanjona reke Kokre. Risbe lahko služijo kot tudi vodniček, ki vas popelje po skritih kotičkih mesta in Krančkovega domovanja.

 

Kako ga najdemo? Motive s slik lahko prepoznavo v naravi, Jorine pa pripravlja tudi knjigo z zemljevidom, po katerem bomo sledili rdečim pikam. Pripeljale nas bodo do skrivnostnih rdečih vrat, za katerimi se skriva. Ilustracije so razstavljene s povečevalnimi stekli, da boste lažje pogledali vse majhne detajle njegovih skrivališč.

 

Avtorica ilustracij Jorine Homan prihaja iz Nizozemske, kjer je študirala ekonomijo, trženje in umetnost, preden jo je ljubezen pripeljala v Kranj. Zelena narava, ki obdaja naše mesto, ji je v veliko inspiracijo. Pogled skozi okno na kanjon reke Kokre, rdeče strehe mesta, mogočna drevesa, ki objemajo nebo, so v njej prebudili željo po raziskovanju.

 

Razstava bo na ogled v Galeriji Kranjske hiše od 30. 6. do 2. 8. od ponedeljka do sobote od 9. do 20. ure in ob nedeljah od 9. do 18. ure. Vljudno vabljeni v pravljični svet škrata Krančka.

 

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo