SL
EN DE IT

Slavnostna akademija 2020

Kranj, 27. november 2020 – Slavnostna akademija je najpomembnejši dogodek Mestne občine Kranj, kjer se poklonimo dosežkom naših občanov in občank. Zaradi trenutnih razmer si bo letošnjo podelitev priznanj mogoče ogledati preko spleta. Nagrade, listine, plakete in naziv častnega občana bo podeljeval župan Mestne občine Kranj, Matjaž Rakovec.

 

Posnetek prireditve si bo mogoče ogledati v sredo, 2. decembra, ob 20. uri na GTV, spletnih straneh, YouTube in Facebook kanalih Mestne občine Kranj in Visit Kranj ter zurnal24.si

 

 

Nagrajenci, ki so v letu 2020 pustil najgloblji pečat v lokalni skupnosti, so:

  • Naziv častnega občana 2020 prejme Anton Rešek. Za ohranjanje vrednot in zgodovinskega spomina o razvoju slovenske samostojnosti in državnosti. 
  • Nagrado Mestne občine Kranj 2020 prejme Alojz Ajdič. Za vsestranski ustvarjalni doprinos in razvoj glasbene kulture ter pedagoško delo.
  • Listino o priznanju Mestne občine Kranj za leto 2020 prejmeta Marjana Jekovec za prispevek h kakovosti življenja v Krajevni skupnosti Bitnje in skrb za sokrajane ter Janez Cuderman za uspešno vodenje in razvoj OŠ Helene Puhar.
  • Veliko plaketo Mestne občine Kranj 2020 prejmejo Igor Prašnikar za dolgoletno delo na športnem področju in predanost pri razvoju karateja, Franc Jerala za prepoznavnost Hortikulturnega društva Kranj in Žarko Matijašević za zavzeto delo z mladimi na področju nogometa.
  • Veliko Prešernovo plaketo 2020 prejme Alenka Jenko Boh za uveljavljanje glasbene kulture in pedagoško delo z mladimi.
  • Plaketo Mestne občine Kranj 2020 prejmeta Nada Bogataj Kržan za izjemni prispevek v dobro družbenih dejavnostih in Fundacije Vincenca Drakslerja ter nogometni velemojster Josip Iličić za podporo mladim za šport in ureditev športnih igrišč.
  • Prešernovo plaketo za leto 2020 prejmejo Primož Zevnik za strokovni in umetniški doprinos k razvoju glasbene kulture mladih, Klavdij Tutta za predano delo z mladimi na likovnem področju in Klementina Golija za razvoj likovne umetnosti doma in v tujini.

 

Nagrajencem iskreno čestitamo!

 


 

Slavnostna akademija 2020

 

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo