SL
EN DE IT

SLO12RUN: Prijavite se na 12-urni ali 6-urni tek po ulicah Kranja

20. 04. 2022

Ste vedeli, da v Kranju gostimo supermaraton, ki se odvija v centru mesta in je zaradi tega edinstven v Sloveniji, kot tudi v Evropi? Slovenski 12-urni tek (SLO12RUN), katerega se bo po pričakovanjih udeležilo okoli 150 tekačev, bo potekal v nedeljo, 5. junija 2022, z začetkom ob 7.00 uri zjutraj.

 

Tekači bodo tekli na 1.292 metrov dolgi trasi, certificirani s strani Mednarodne zveze za maratone in cestne teke (AIMS). Poleg 12-urnega teka se bo mogoče udeležiti tudi krajšega 6-urnega teka. Oglejte si video predstavitev trase:

 

 

Prijave na SLO12RUN, ki ga Atletski klub Ultramaraton Slovenija (AKUS) letos v Kranju organizira tretjič, so mogoče do petka, 13.5.2022. Prijavnino lahko plačate tudi z BON21.

 

»Tekma ima že drugo leto zapored tudi srebrno značko Mednarodnega združenja ultramaratoncev (IAU), kar priča o tem, da gre za vrhunsko organizirano in mednarodno priznano tekmo,« nam je o SLO12RUN povedala predstavnica AKUSA-a.

 

Tekaški dogodek bo spremljal še sejem športne opreme in prehrane, in sicer na dan teka, kot tudi dan prej, ko bo na Glavnem trgu potekal prevzem štartnih paketov. Celoten program prireditve si oglejte tukaj.

 

Svojo udeležbo na kranjskem ultramaratonu so že potrdili tekači iz 20 držav, vključno s tekaškimi zvezdami kot sta Grk Yiannis Kouros, legenda ultrateka ter Poljakinja Patrycja Bereznowska, lastnica ženskega rekorda na grškem Špartatlonu.

 

Več o SLO12RUN si preberite tukaj

 

Foto: Damjan Končar / Fotostrel

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo