SL
EN DE IT

Slovenski 12-urni tek

Nedelja, 22. avgust, od 7. do 19. ure, v centru mesta Kranj

Letos bo že četrtič potekal Slovenski 12-urni tek, ki bo v nedeljo, 22. avgusta, od 7. do 19. ure, v centru mesta Kranj.

 

Prireditev je dvakrat potekala v Trbojah (leta 2015 in 2016), leta 2019 pa je dogodek prvič potekal v centru Kranja, s čimer je prireditev postala še atraktivnejša, še bolj zanimiva za gledalce, predvsem pa za tekmovalce. Slovenski 12-urni tek je prvi ultramaraton, ki poteka v centru mesta, v Sloveniji in širše.

 

Glede na izvrstne odzive, pohvale in prošnje tekmovalcev in navijačev k ponovni izvedbi teka bo dogodek tudi letos, v centru Kranja. Med njimi so Nataša Robnik, državna rekorderka v teku na 12 ur (Kranj 2019), Mirko B. Miklič, drugi najboljši rezultat na Špartatlonu (Grčija) med Slovenci, Neža Mravlje, lastnica slovenskega rekorda na 100 km,  Marco Bonfiglio, Italijan, ki je na prvi izvedbi Slovenskega 12-urnega teka postavil italijanski državni rekord (Trboje 2015), Ivan Cudin, trikratni zmagovalec  Špartatlona, Američanka Brenda Carawan, ki je leta 2017 kot druga prišla v cilj enega najtežjih ultramaratonov po Dolini smrti (Badwater, ZDA). Poleg omenjenih so tekmovali na 12-urnem teku udeleženci iz 15 držav. Mnogi med njimi so prvič pretekli tako razdaljo, nekateri pa so celo postavili osebne rekorde.

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo European Gastro award Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE