SL
EN DE IT

Spletna stran Mestne občine Kranj med spletnimi prvaki WEBSI

Kranj, 25. september 2020 – S podelitvijo nagrad za digitalne presežke se je včeraj zaključil celoletni projekt WEBSI Spletni prvaki. Med nagrajenci je tudi od letos prenovljena spletna stran Mestne občine Kranj, ki je zmagala v kategoriji javnih in nevladnih organizacij. Prepričala je s svojo novo arhitekturo in dizajnom: sveža, pregledna in predvsem za uporabnika preprosta spletna stran, je zapisano v obrazložitvi.

 

Na WEBSI dnevu, ki je bil 24. septembra 2020 v ljubljanski Festivalni dvorani, se je s podelitvijo 31 nagrad zaključil celoletni projekt WEBSI Spletni prvaki. Letošnje digitalne presežke je med 142 prijavljenimi projekti je izbrala 108-članska strokovna in poslovna žirija.

 

Med prejemniki nagrad oziroma tako imenovanimi WEBSI Spletnimi prvaki za leto 2020 je v kategoriji javnih in nevladnih organizacij najbolj prepričala prav spletna stran Mestne občine Kranj (MOK), www.kranj.si, ki jo je zasnovalo kranjsko podjetje Dspot.

 

Kakor je zapisano v obrazložitvi strokovne žirije, je bilo staro spletno mesto oblikovno in tehnično zastarelo, prav tako ni bilo pripravljeno v odzivni obliki. Na podlagi podatkov o obisku in aktivnosti obiskovalcev pa so pripravili novo arhitekturo, nov dizajn in predlog optimizacije uporabniške izkušnje. Izdelana spletna stran uporabnikom omogoča hiter dostop do informacij, ki so pregledno postavljene in preprosto dostopne.

 

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo