SL
EN DE IT

Športni Kranj

Kranj ponuja idealne pogoje za treninge, saj ima izjemno športno infrastrukturo in vse, kar potrebujejo ekipe za uspešne priprave. Ne le profesionalni športniki, v Kranju vse potrebno najdejo tudi športni entuziasti. Na prostem ali v dvorani, za vsakega se nekaj najde. Preverite spodnje namige in izberite tistega, ki vam požene kri po žilah.

 

Aktivnosti na prostem

Toplo jesensko sonce kar kliče po miganju v naravi. Kranj ponuja kar nekaj kotičkov, kjer se ob lepih razgledih nadihate svežega zraka in razmigate svoje telo. Izbirate lahko med različnimi kolesarskimi, tekaškimi, sprehajalnimi in pohodniškimi potmi. Kamorkoli vas zanese pot, ne pozabite na iskrico radovednosti in raziščite skrite poti, ki s seboj prinašajo najlepše trenutke. Ob tem spoštujte lepote narave in njene prebivalce, da jih bodo lahko občudovali tudi tisti, ki prihajajo za vami.

 

Jahanje

Lepota, eleganca in veličina konj so navadno tisto kar pritegne ljudi h konjeništvu. Doživetja s konji lahko v Kranju izkusite na posestvih Brdo in Ovsenik.

 

Golf

Golf igrišče Brdo se lahko pohvali z mirnim naravnim okoljem na posestvu z več kot 500-letno zgodovino. Igrišče je še posebej primerno za začetnike, saj so razdalje med luknjami krajše in ne zahtevajo ogromno golfske kondicije.

 

Plezanje

Aktivni center Plezarna rekreativnim in profesionalnim plezalcem ponuja kvalitetno preživljanje prostega časa. Ponujajo vam samostojno plezanje, vodene in individualne plezalne vadbe. Plezarna se lahko pohvali s tem, da je prijazna do družin, saj ponuja aktivnosti tako za odrasle kot tudi za otroke.

 

Plavanje

Za skok v reke in jezera je že malo prehladno, še vseeno pa so reka Kokra in Sava, Trbojsko jezero ter Bobovška jezerca odlična ideja za krajši izlet. Jesenske barve se jim namreč odlično podajo. Zaplavate pa lahko v pokritem olimpijskem bazenu, ki poleg velikega in malega bazena ponuja še fitnes center ter vadbeni prostori za športno plezanje in boks.

 

4. Tek za Kranj – Memorial Vincenca Drakslerja

Dogodek bo letos poteka v nekoliko drugačni obliki, kilometre boste namreč premagovali v lastni izvedbi. Pohodniki ste vabljeni, da se do 10. oktobra udeležite spominskega pohoda Vincenca Drakslera, ki bo potekal po kulturno naravni Poti Jeprškega učitelja. Tekači se boste tudi letos pomerili v teku na 3.3 in 10 kilometrov. Traso si izberete sami, vaš rezultat pa nato do najkasneje 10. oktobra do polnoči oddate v poseben obrazec na spletni strani dogodka. Del sredstev, zbranih od simbolnih štartnin, bo organizator tudi letos namenil v dobrodelne namene. Več informacij o dogodku najdete tukaj.

 

Želite prebirati še več takšnih vsebin? Naročite se na naše e-novice!
 
Da, želim prejemati e-novice. Pravno obvestilo najdete tukaj.
 
I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo