SL
EN DE IT

Spoznaj novo digitalno platformo za ustvarjalce keramičnih izdelkov

07. 04. 2022

Si ustvarjalec izdelkov iz keramike ali te ta dejavnost preprosto zanima? Potem te vabimo, da obiščeš novo spletno stran Keramika v Evropi (Ceramics in Europe), ki je rezultat srednjeevropskega projekta Kreativno podjetništvo v keramičnih regijah – razvijanje, izobraževanje, vzpodbujanje (CerDee – Interreg CE project).

 

 

Preko te obsežne digitalne platforme, ki je dostopna v angleščini, se bodo ustvarjalci naučili novih veščin, dobili kakšno zanimivo idejo ter se izobrazili o tem, kako uspešno krmariti v podjetniških vodah.

 

Spletna platforma Keramika v Evropi je razdeljena na več sklopov: galerije, zbirke knjig in poučnega gradiva, baze izdelovalcev keramičnih izdelkov ter organizacij in javnih ustanov, ki se ukvarjajo s keramiko, spletne učilnice ter kotička z marketinškimi orodji.

 

Galerija zaobjema različne videoposnetke, npr. intervjuje z ustvarjalci, predstavitve različnih tehnik izdelave in okraševanja, ter fotografije številnih keramičnih izdelkov, katerih cilj je navdihniti obiskovalca spletne strani.

 

V spletni knjižnici so na voljo knjige na temo keramike. Baza z informacijami o različnih deležnikih s področja keramike je predstavljena z zemljevidom. Tako obiskovalec lahko hitro najde lokacijo podjetij, muzejev in galerij, izobraževalnih institucij ter drugih deležnikov s področja keramike iz srednje Evrope. Na voljo so tudi izsledki raziskave, ki je bila izvedena v šestih evropskih državah, vključujoč Slovenijo.

 

V spletni učilnici so na voljo tečaji na temo podjetništva (npr. razvoj poslovne ideje, poslovni model, vodenje financ ipd.). V razdelku z marketinškimi orodji pa bo obiskovalec našel koristne nasvete v zvezi s promocijo ter prodajo svojih izdelkov tako v fizični trgovini kot prek spleta.

 

Več o projektu CerDee – Interreg CE project, pri katerem sodelujemo kot partner, si lahko preberete TUKAJ.

 

Fotografija: CerDee – Interreg CE project

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo