SL
EN DE IT

Ste že obiskali kranjsko pivnico?

Od leta 2014 se Kranjčani lahko pohvalimo z lastno pivovarno in pivnico, ki stoji v IBI centru. Pivo je ime dobilo po deželi Kranjski. Kranjsko pivo se je namreč prvič pojavilo že leta 1818 v Mengšu in ime obdržalo skoraj 100 let. Nato je za skoraj stoletje izginilo in se z odprtjem Kranjske pivovarne in pivnice ponovno pojavilo.

 

Kranjsko pivo je proizvedeno po izvirni recepturi iz bavarskega dvora. Velik poudarek se daje kvaliteti in naravnemu procesu varjenja. V kranjskem pivu tako lahko najdete kakovostni slad, naravni hmelj in kvas. Nikoli pa v njem ne boste našli nobenih dodanih sladkorjev in konzervansov. V pivnici trenutno varijo temno, svetlo in rdeče pivo, pri čemer se poslužujejo metode spodnjega vrenja. Varijo tudi piva gornjega vrenja kot so rženo in pšenično pivo.

 

V pivnici vam poleg piva postrežejo tudi s posebnostmi kot sta kuhano pivo in koktajli, katerih osnova je pivo. Poleg piva in pivskih izpeljank pa so na voljo še odlična kava Barocco, vino, alkoholne ter brezalkoholne pijače. Ker se za pivnico spodobi, da se tudi dobro jé, lačnemu gostu z veseljem postrežejo s kranjsko klobaso, posebno pripravljenimi in začinjenimi piščančjimi krili, z zaseko in picami.

 

Pomlad s seboj ob četrtkih, petkih in sobotah prinaša še bolj obsežno ponudbo pivskih prigrizkov.

 

Obiščite to svojevrstno mestno atrakcijo in se prepustite dobri pijači ter hrani!

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo