SL
EN DE IT

Svetovni pokal v športnem plezanju

28. – 29. september 2019 | dvorana Zlato polje

Več

Koristne povezave:

Program | Vstopnice | Zemljevid


Svetovni pokal v športnem plezanju 

Kranj tradicionalno gosti tekme svetovnega pokala v športnem plezanju. Tekmovanje je z leti postalo eno izmed najbolj organiziranih in med tekmovalci najbolj priljubljenih.

28. in 29. september 2019 | dvorana Zlato polje, Kranj.

Ogled tekem in spretnosti plezalk ter plezalcev je prava paša za oči, navijači pa s svojim predanim navijanjem ustvarjajo prav posebno atmosfero. Navijanje pa bo še toliko slajše, saj slovenski športni plezalci in plezalke tudi letos nadaljujejo izredno bero vrhunskih rezultatov.

 

Na pravkar končanem svetovnem prvenstvu na Japonskem si je Janja Garnbret priborila zgodovinsko zmago v treh disciplinah (težavnost, balvani in kombinacija), obenem pa tudi vozovnico za olimpijske igre leta 2020 v Tokiu, kjer bo športno plezanje prvič na sporedu največjega tekmovanja na svetu. Srebrno kolajno v težavnosti si je na SP priborila Mia Krampl. Tako Janja kot Mia skupaj z drugimi slovenskimi reprezentanti že nestrpno pričakujeta tekmo pred domačim občinstvom.

 

Sobotnim kvalifikacijah in polfinalu sledi nedeljski finale, bogat bo tudi spremljevalni program.

 

Natančnejši program si lahko ogledate tukaj, vstopnice lahko kupite na tej povezavi, lokacijo dvorane Zlato polje pa najdete tukaj.

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo European Gastro award Green and Safe Gorenjska košarica EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE