SL
EN DE IT

Tombola na plac’ z dobrodelnimi vzgibi

V Kranju v petek, 22. septembra, obujajo spomin na tombolo. Mestna igra, ki je bila stalnica dogajanja na kranjskem Glavnem trgu že od 30. let prejšnjega stoletja je vrhunec doživela z obrtniškimi tombolami, kjer so z bogatimi dobitki sodelovale kranjske tovarne in podjetja.

 

Dober namen je spremljal igre v preteklosti in jih tudi danes. Izkupiček od kupljenih tablic bo s tokratne Tombole na Plac’ namenjen zagonskim sredstvom nove šiviljske popravljalnice Kr’Zašij v Kr’štacuni na Maistrovem trgu. Socialno podjetje, ki skrbi za promocijo trajnostne potrošnje s Kr’štacuno in trgovino Rokodelc, Fundacija Vincenca Drakslerja je skupaj z Mestno občino Kranj tudi pobudnica prenovljene tombole. Želijo si, da bi postala tradicionalna mestna aktivnost.

Tombola na plac’ in njen pobudnik ter glavni pokrovitelj Vincenc Draksler vabita igralce k sodelovanju z dobitki, kot so športna in Pony kolesa, šivalni stroj z retro izgledom, gospodinjski aparati, obnovljeni in unikatni kosi pohištva ter dodatki za dom. Tablice za igro bodo na voljo do začetka igre na Glavnem trgu, kjer bodo potekale spremljajoče aktivnosti. Med drugim bo postavljena začasna mestna jedilnica, gostilna Na plac’, v njej pa bodo stregli jedi kuhinj s socialno noto, ki si prizadevajo za organsko predelavo in nezavrženo hrano.

 S spodbujanjem obiskovalcev, da ob zabavno preživetem večeru podprejo in posredno z nakupom tablic omogočajo nove vsebine mesta, želijo organizatorji predstaviti novo obliko dialoga s prebivalci. S tem, da so delno soodgovorni za pozitivno zgodbo, se z večjim veseljem vračajo k novi pridobitvi mesta, v septemberskem primeru k šiviljski popravljalnici.

Kako lahko igram tombolo?

Tombole v prid zagonskih sredstev za novo mestno šiviljsko popravljalnico se lahko udeležite vsi. Glavne dobitke si oglejte v izložbah TICa in Kr'štacune, da se prepričate o njih vrednosti. Tablice, s katerimi igrate tombolo, kupite po ceni 5 € od 12. do 18. ure na dan tombole na Glavnem trgu.

 

Kako poteka igra?

Iz bobna se izžrebajo naključne številke, ki se javno objavijo na vidnem mestu. Udeleženci igre na svojih tombolskih tablicah označijo izžrebane številke. Ko udeleženec označi vseh 15 številk na svoji tombola kartici, se oglasi z vzklikom TOMBOLA, tombolsko kartico prinese komisiji, ki preveri pravilnost izpolnitve in podeli dobitek po vrstnem redu od prve nagrade navzdol. Če imata dobitek TOMBOLA naenkrat dva ali več udeležencev, se dobitek po vrstnem redu podeli z žrebom in sicer višji dobitek po vrstnem redu dobi tisti, ki potegne kroglico z najvišjo številko iz vreče, kamor se odlagajo izžrebane številke.

 

Več informacij 

  • Organizacija tombole: Fundacija Vincenca Drakslerja
  • Soorganizacija: Zavod za kulturno in turizem, Mestna občina Kranj
  • Sponzorji nagrad: Mercator, Šivilska tehnika, Petrol, Gorenje, Zavod za turizem in kulturo, Zavod za šport Kranj
I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo