SL
EN DE IT

Učenci Glasbene šole Kranj vabijo na virtualni koncert

Kranj, 22. december 2020 – Učenci Glasbene šole Kranj v teh predprazničnih dneh na svojih spletnih kanalih objavljajo glasbena voščila z enega od preteklih koncertov. Vrhunec virtualnega muziciranja bo v sredo (23. 12. ob 16. uri), ko se bodo predstavili z nastopi, ki so jih posneli prav za letošnjo predbožično priložnost.

 

Učenci Glasbene šole Kranj so v decembru, ko pouk poteka na daljavo, dobili v delo in muziciranje različne zimsko-božično-novoletno obarvane melodije in pesmi. Nekateri so si jih izbrali tudi sami. Večina se je ustvarjanja posnetkov, ki so jih poimenovali Praznična voščila učencev GŠ Kranj in jih bodo na spletnih kanalih GŠ Kranj predvajali 23. decembra ob 16. uri, lotila s svojimi brati in sestrami ali skupaj s starši. Nastala je paleta prijaznih pozdravov in dobrih želja ter bolj in manj znanih melodij. Pridružile so se jim tudi učenke baleta. Nekateri učitelji so v skupni nastop povezali ves razred, drugi nastopajoči so se odločili večinoma za komorne točke.

Virtualni koncer lahko spremljate v sredo, 23. decembra, ob 16. uri preko Facebook strani oz. na YouTube kanalu Glasbene šole Kranj.

»Učenci nam skozi muziciranje izrazijo najlepše želje za leto 2021: igrajmo, pojmo, plešimo, tudi če nismo profesionalci! Pomembno je, da to, kar počnemo, delamo iskreno in s svojim navdušenjem motiviramo še druge. Poskrbeli bomo tudi, da bodo poslušalci med skladbami koncerta lahko občudovali praznično okrašeno mesto Kranj. Veseli bomo, če se nam pridružite, cilj pa bo v celoti dosežen, če boste ob muziciranju naših učencev zapeli ali zaplesali tudi poslušalci,« se drugačnega koncerta, kot so ga vajeni iz preteklih let, veseli ravnateljica Petra Mohorčič. Spremljate ga lahko na Facebook strani in YouTube kanalu GŠ Kranj.

 

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo