SL
EN DE IT

V Kranj prihaja Dubioza kolektiv

31. avgusta v Kranj prihaja Dubioza kolektiv, bosanski bend, ki z izjemno energijo, lucidnimi besedili in odrskim nastopom osvaja svet. Njihove uspešnice bodo odmevale med zidovi gradu Khislstein. Vstopnice bodo na voljo od 12.aprila dalje na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrol servisih.

 

Dubioza kolektiv, danes visokooktanska ska-punk-reggae-rock atrakcija, beleži svoje začetke davnega leta 2003. Skupina prijateljev je ustanovila bend v času, ko se glasbena industrija v Bosni in Hercegovini ni razvijala, ko ni bilo prostora za koncerte, niti priložnosti za kulturno ali politično izražanje mladine. Tako se je med globoko moralno in gospodarsko stagnacijo rodila skupina Dubioza kolektiv.

 

Danes je ta neobičajna skupina, ki je nastala v še bolj neobičajnih okoliščinah, že dobila status kultne balkanske ska, punk, reagge in rock zasedbe. Koncertirali so že na vseh največjih festivalih v Evropi in v anale svojih aktivnosti vpisali tudi nemalo odmevnih turnej po svetu. Odlikujejo se po visoki energiji, pronicljivih besedilih ter izjemnih odrskih nastopih.

 

Tako imenovani »Back to school« koncert pred pričetkom šolskega leta je eden izmed večjih dogodkov v sklopu kandidature Kranja za prestolnico kulture 2025. Namen je Kranj napolniti s še več kulturnega dogajanja, povezati razpršene projekte različnih organizacij v eno zgodbo s skupno vizijo ter predvsem omogočiti, da se Kranj in Gorenjska postavita na kulturni zemljevid Evrope.

 

Letošnjo sezono programa na Letnem gledališču Khislstein bo, poleg Dubioze kolektiva, zaznamovalo še nekaj velikih glasbenih imen, med katerimi izpostavljamo koncert Crvena Jabuka (7. junij) in Nina Pušlar (5 julija). Celotni program bo znan konec aprila.

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo