SL
EN DE IT

V Kranju največji slovenski Instameet doslej!

V petek se je po Ljubljani, Mariboru in Kopru v Kranju odvil četrti slovenski Instameet, ki je postregel z najštevilčnejšo udeležbo doslej! Navdušeni fotografi in instagramerji so odkrivali in fotografirali najbolj zanimive kotičke Kranja, ogled pa zaključili ob čudovitem panoramskem pogledu na vrhu vodovodnega stolpa.

 

Več kot 40 udeležencev – pretežno iz Slovenije, nekaj pa tudi iz tujine – kranjskega Instameeta, ki je potekal v organizaciji @VisitKranj ter #igslovenia, se je zbralo na vrtu gradu Khislstein in se odpravilo na raziskovanje kranjskega starega mestnega jedra. »Tura« je trajala nekaj več kot dve uri, najboljši del pa je prišel na koncu: fotografiranje z vrha vodovodnega stolpa, ki je ponudil izjemen razgled na mesto ter okoliško naravo.

 

Druženje se je v zelo sproščenem vzdušju zaključilo s kranjsko klobaso in kranjskim pivom. »Instameet v Kranju je bil super. Preko 40 udeležencev pomeni, da je bil tudi največji doslej. Očitno smo uspeli tovrstna druženja ljudem približati dovolj, da se jih radi udeležujejo,« je povedala ustanoviteljica #igslovenia Sanja Leban Trojar in izpostavila, kateri del Instameeta se je njej zdel najbolj zanimiv.

 

»Staro mesto, jasno. Najbolj sem se veselila vzpona na Vodovodni stolp, a žal, nekdo je moral biti tudi pasja varuška :) Bi si pa želela videti še kak kotiček Kranja, ki je malo bolj skrit in nepoznan, pa super za fotografiranje. To je namreč namen instameeta, ne sprehod po turističnih lokacijah, ampak iskanje foto lokacij. Ena takih je bil verjetno kanjon Kokre, ki pa nam ga je odnesla – tema. Za naslednjič, zagotovo.« 

Fotografije se pod #instameetKR že zbirajo, nekateri fortografi pa so že delili tudi blog zapise.

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo