SL
EN DE IT

V Kranju pozivajo na pomoč družinam v stiski

Kranj, 8. december 2020 – V Kranju bodo do vključno 24. decembra v okviru dobrodelne akcije V Kranju dobro v srcu mislimo zbirali prostovoljne prispevke ter jih nato razdelili izbranim družinam, ki so se znašle v stiski. Takih je še precej več in od objave novice o humanitarnem projektu pred tednom dni je prišlo še nekaj novih prošenj za pomoč. Nekaj lokalnih podjetij in posameznikov se je že odzvalo, organizatorji pa upajo, da se bo v prihodnjih dneh zbralo še več sredstev za podporo najranljivejšim družinam.

 

Humanitarni projekt na pobudo župana Mestne občine Kranj Matjaža Rakovca že drugo leto vodita Zavod za turizem in kulturo Kranj skupaj z Društvom prijateljev mladine Kranj. Zgodbe izbranih družin, ki so se znašle v stiski, so težke, letošnja epidemija jih je marsikje še dodatno okrepila. Zato zdaj potrebujejo pomoč bolj kot kdaj koli prej.

 

 

»Naprošam vse, ki lahko pomagajo, da s prostovoljnimi prispevki pomagajo osrečiti tiste naše krajane, ki nas ta hip najbolj potrebujejo. Pomagajmo jim zmanjšati največje stiske, jim vzbuditi upanje v boljšo prihodnost. Včasih je dovolj že samo začetna spodbuda v pravem trenutku, da se potem nekdo uspe postaviti na noge. Pomagajmo in pokažimo, da imamo v Kranju veliko srce,« je pozval kranjski župan.

 

Donacije pred telefona ali z nakazilom

  • Družinam lahko pomagamo tako, da na številko 1919 pošljemo SMS sporočilo KRANJ5 in tako prispevamo pet evrov*.
  • Lahko pa s sklicem 500-21112020 nakažemo prostovoljni prispevek na TRR Društva prijateljev mladine Kranj SI56 6100 0000 5487 540, odprtem pri Delavski hranilnici, d. d., Ljubljana.

 

Družine, med katere se bo razdelilo zbrane prostovoljne prispevke, so bile izbrane po predlogih OŠ Simona Jenka, OŠ Matija Čop, OŠ Helene Puhar, OŠ Predoslje, OŠ Orehek ter CSD Gorenjska, enote Kranj. Po zagonu projekta je prispelo še nekaj dodatnih pobud s CSD Gorenjska, šol, tudi individualnih prošenj. Nekaj njihovih zgodb si lahko preberete na tej povezavi.

 

Humanitarni projekt V Kranju dobro v srcu mislimo bo trajal od 1. do 24. decembra do polnoči. Dan pozneje, 25. decembra 2020, bo znan celotni znesek zbranih sredstev. Lani so v Kranju skupaj s podjetji in posamezniki v tej dobrodelni akciji zbrali več kot enajst tisoč evrov. S tem so olajšali življenje desetim izbranim družinam in posameznikom v stiski.

 

  • Več informacij o dobrodelni akciji najdete TUKAJ.

 

* Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, Telemach in T2. Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni na spletni strani visitkranj.com.

 

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo