SL
EN DE IT

V Kranju prvič tudi ledene jaslice

Kranj se letos prvič lahko pohvali z ledenimi jaslicami, ki so nastale izpod rok svetovno priznanega oblikovalca ledu, Mira Rismonda, in njegove ekipe oblikovalcev.

 

Ledene jaslice se bodo nahajale pod smreko pred Prešernovim gledališčem in bodo v višino merile kar dva metra. Slavnostno jih bomo otvorili v četrtek, 20. decembra, ob 17. uri. Otvoritev bodo pospremili nagovori direktorja Zavoda za turizem in kulturo Kranj mag. Tomaža Štefeta, oblikovalca Mira Rismonda, župana Mestne občine Kranj Matjaža Rakovca in župnika dr. Andreja Nagliča ter nastop kvinteta Sikst. Čas za ogled in fotografiranje si vzemite čimprej, saj jaslice stojijo na prostem in so tako odvisne od zimskih temperatur.


Miro Rismondo se z oblikovanjem ledu ukvarja že 15 let. Po prvih oblikovanih figurah, je začel razmišljati o ledu kot o praktično uporabnem materialu, s katerim se lahko popestri in na višji nivo dvigne razne prireditve, slavja pa tudi vsakdanja dogajanja. Kvaliteto znanja in skulptur je potrjeval na različnih tekmovanjih, kjer je prejel tudi številna priznanja. Danes s svojo ekipo na leto proizvede 79 ton kristalno čistih ledenih blokov. S svojimi skulpturami so prisotni na mnogih dogodkih po Sloveniji, Luksemburgu, Nemčiji, Italiji, Avstriji, Hrvaški, Srbiji in Madžarskem.

 

FOTOGALERIJA:

 

Slike so simbolične.

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo