SL
EN DE IT

V Kranju se bo teklo 12 ur!

Po dveh uspešno izvedenih tekih so se organizatorji dogodka Slovenian 12 hour run odločili, da letošnjega, ki bo potekal v petek, 7. julija 2019, postavijo v sam center Kranja.

 

Start in cilj teka se bo nahajal ob vodnjaku na Glavnem trgu. Na ta način želijo tek na dolge razdalje približati širši publiki.

start 12 urnega teka: 7.00
start 6 urnega teka: 13.00

Tekači in tekačice bodo svojo vzdržljivost preizkušali na 1.3 kilometra dolgi progi po kateri bodo nepretrgoma tekli 6 ali 12 ur. Slovenian 12 hour run privablja domače in tuje tekače. Med njimi so tudi tekmovalci, ki so že stali na startu legendarnega Spartathlona, ki velja za enega izmed najtežjih ultramaratonov na svetu.

 

Meje svojih sposobnosti so v Slovenian 12 hour run krogu že premikali Italijana Ivan Cudina, trikratni zmagovalec Spartathlona in Marco Bonfiglio, ki je s pretečenimi 153 kilometri postavil italijanski rekord in hkrati dosegel drugi najboljši rezultat na svetu v letu 2015. Med dekleti konkurenca ni nič manjša.

 

Med drugimi so se teka v preteklosti že udeležile Neža Mravlje, Nataša Robnik in Američanka Brenda Carawan. Glede na do sedaj prijavljene tekače in tekačice se nam tudi letos obeta huda konkurenca vrhunskih maratoncev.

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE