SL
EN DE IT

VABILO: sejem Natour Alpe Adria (sreda, 30. januar, 10:00)

Vabimo vas, da se nam v sredo, 30. januarja ob 10.00 uri pridružite na sejmu Natour Alpe Adria 2019 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, kjer vas bomo na kulturno – kulinaričnem klepetu gostili France Prešeren in predstavniki Zavoda za turizem in kulturo Kranj.

 

V Kranju smo na področju kulturne dediščine zelo aktivni in napovedujemo pestro kulturno dogajanje skozi celo leto. Trenutno se mesto že pošteno pripravlja na največji slovenski kulturni praznik, 8. februar, ko mesto odenemo v romantiko 19. stoletja in izvedemo sedaj že tradicionalno prireditev Prešernov smenj, ki na ulice privabi 25.000 obiskovalcev.

 

Lokacija stojnice: Marmorna dvorana B (pritličje) - Gospodarsko razstavišče Ljubljana

Datum in ura: sreda, 30. 1. 2019, od 10. ure dalje

Prijava: svojo udeležbo potrdite TUKAJ.

Utrip Prešernovega smenja smo ekskluzivno pripeljali tudi na osrednji turistični sejem Natour Alpe-Adria, kjer vas bo gostil France Prešern s predstavniki Zavoda za turizem in kulturo Kranj. Za vas pripravljamo kulturno - kulinarične klepete, na katerih bomo ob degustaciji najboljše kranjske klobase Arvaj in kranjskih štrukljev z veseljem spregovorili o najbolj prepoznavni prireditvi slovenskega kulturnega praznika in o ostalih kulturno-zabavnih in športnih prireditvah ter celostni turistični ponudbi destinacije, ki jo Kranj ponuja skozi celo leto. Z vami se bo pogovarjal direktor Zavoda za turizem in kulturo Kranj, mag. Tomaž Štefe, MBA, vodja razvoja turizma v Kranju, ga. Kristina Sever, vodja tržnega komuniciranja ga. Urša Erjavc in turistična informatorka ga. Tamara Maržič

 

Kranj, živahno mestu v srcu narave

Naše mesto je zraslo na skali in je že na pogled kot balkon pod Alpami. Kranjčani smo zelo ponosni na naše središče Gorenjske. Ena največjih prednosti za prebivalce in obiskovalce Kranja je, da smo z eno nogo sredi mestnega vrveža, z drugo pa že v naravi in med hribi. Zato smo podnevi pogosto aktivni na kolesarjenju ali trekingu, medtem ko zvečer uživamo v gledališču in na drugih umetniških druženjih.

 

Tri kranjske posebnosti:

#1 PRESTOLNICA SLOVENSKIH ALP

Kranj je edino mesto v Sloveniji, iz katerega seže oko na Triglav, Stol ter Grintavec, na vršace slovenskih gorovij, ki sestavljajo naše Alpe. Mogočnost in karakter vsakega od njih lahko izkusite s pomočjo izkušenih vodnikov ali le občudujete od daleč. Z gorsko kuliso treh kraljev med dvatisočaki je Kranj prestolnica slovenskih Alp.

 

#2 Z ENO NOGO V MESTU, Z DRUGO V NARAVI

Kranj se dviguje nad 30 metrov globokim kanjonom, kar je velika naravna posebnost. Most nad reko Kokro povezuje dva svetova - staro mestno jedro in slikovito okolico. Domačini popoldneve radi izkoristimo za aktivnosti na prostem. Pridružite se nam na pohodniških podvigih! Šmarjetna gora in Sv. Jošt sta idealna za kratko turo, ko si zaželite razgleda na gore in kotline. Na turističnih kmetijah na podeželju vas bodo še posebej veseli, če boste prišli peš ali s kolesom.

 

#3 KULTURNO SRCE SLOVENIJE

Staro mestno jedro Kranja je med najbolj očarljivimi v Sloveniji. Zanimivo nasprotje so visoke modernistične stavbe, za katerimi se skriva mestno središče. Na vsakem koraku se čuti naklonjenost do kulture in največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna. V bogati 6000-letni zgodovini so svoj pečat v mestu pustile mnoge zanimive osebnosti. Med zidovi gradu, stolpov in starih mestnih hiš se danes odvijajo kulturni dogodki in iskriva umetniška scena.

Svojo udeležbo potrdite TUKAJ.

DOBRODOŠLI V KRANJU! 

 

Več informacij:

Tamara Maržič, turistični informator

t +386 4 238 04 54
m +386 40 740 882
e tamara.marzic@visitkranj.si

 

Kontakt za novinarje:

Urša Erjavc, tržno komuniciranje

t +386 4 238 04 56
m +386 30 707 992
e ursa.erjavc@visitkranj.si

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo