SL
EN DE IT

Velika nagrada Kranja z dvema jubilejema!

Zadnji julijski vikend (29. in 30. 7.) v Kranju bo kolesarsko obarvan. Pod budnim očesom Kolesarskega kluba Kranj se bo odvila že 49. Velika nagrada Kranja,ki je dobila ime po nekdanjem predsedniku kluba Filipu Majcnu.

 

Dvodnevni kolesarski praznik bo postregel še z dvema dirkama: prava paša za oči gledalcev je sobotni nočni kriterij, ki ga bodo s krogom po trasi odprli otroci, ki še ne trenirajo kolesarstva, nedelja pa je namenjena tekmi Po ulicah Kranja za mlajše in ženske kategorije ter ljubiteljske kolesarje. Kolesarski klub Kranj, ki se lahko pohvali z eno največjih in najstarejših mednarodnih kolesarskih prireditev v Sloveniji, se letos lahko pohvali še s 60-letnico delovanja. To bodo obeležili z odličnim dodatnim programom. Skupaj z Gorenjskim muzejem so pripravili razstavo o kranjskem kolesarstvu skozi čas, ki je na ogled med 24. 7. in 4. 8. v avli Mestne občine Kranj. V soorganizaciji z Zavodom za turizem in kulturo Kranj pa bodo svoj častitljivi jubilej obeležili še s koncertom Andreja Šifrerja, ki pa letos šteje 40. leto ustvarjanja. Kolesarski klub Kranj in Andrej Šifrer torej julija skupaj praznujeta 100 let.

 

 

Pred 40. leti je Andrej Šifrer izdal svojo prvo malo ploščo Zoboblues, s katero je osvojil slovenska srca. Koncert z naslovom »40. let norosti«, ki ga bomo imeli priložnost poslušati v soboto, 29. julija ob 22 uri, na Slovenskem trgu v Kranju, bo tako prav nekaj posebnega. Šifrerju se bodo na odru pridružili gostje. Z njim bo angleški glasbenik Dave Cooke, ki je na plošči Zoboblues odigral klaviature, kitare in bobne, hkrati pa je kot glasbenik in producent sodeloval pri mnogih šifrerjevih hitih: Moje miške, Stoj, Marija, Vse manj je dobrih gostiln. Ameriški blues zvezdnik Eugene »Hideaway« Bridges bo skupaj s Šifrerjem zapel Zobolues v slovenščini. Cel koncert pa bo spremljala vse bolj uveljavljena kranjska skupina Mali oglasi, ki bo prav tako odigrala dva Šifrerjeva songa.

Koncert Andreja Šifrerja se bo zgodil v soboto (29.7.) ob 22. uri na Slovenskem trgu. Vabljeni!

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE