SL
EN DE IT

Oktobrskih 5

Z vedno hladnejšim vremenom se nam vedno bolj prilegajo tople, domače jedi. Misli že uhajajo k vroči čokoladi. Jesen je tudi čas, ko lahko prevetrimo svojo garderobo in vanjo dodamo kakšen unikaten kos! Topli jesenski dnevi so ravno pravšnji za kolesarske izlete. Tisti hladnejši pa za ogled razstav. 5 oktobrskih namigov bo kot nalašč za izpolnitev vseh zgornjih želja.

 

Hrana: Gostilna Rekar

Začetki gostilne segajo v leto 1958, ko sta zakonca Ivan in Cilka v Dupljah pričela z gostinsko dejavnostjo. Tri leta kasneje sta gostilo preselila na današnjo lokacijo na Orehek. Gostilno danes vodi že tretja generacija Rekarjev. Nejc Rekar si prizadeva, da v njihovi ponudbi vedno najdete pristno domačo hrano kot so jedi na žlico, žgance, štruklje... Na jedilniku najdete tudi brezmesne in morske jedi, divjačino in eksotične jedi kot so recimo žabji kraki. Nad ponudbo boste navdušeni tudi ljubitelji sladic, saj pri Rekarju najdete čokoladni mousse, sladko fantazijo, čokoladno grmado, panna cotto, domače zavitke in 1. pravljične pite. Njhovo glavno vodilo je kakovostno pridelana hrana, zato jim večino sestavin dobavljajo kar lokalni kmetje.

 

Gostilna Rekar

 

 

Pijača: Kavarna in slaščičarna Carniola

Že ob vstopu v kavarno nas objame omamen vonj po dnevno svežih slaščicah, ki prihajajo izpod rok štirih odličnih slaščičark. V njihovih vitrinah vsak dan najdete drugačno ponudbo. Različni okusi tort, blejska kremna rezina in ostale sladke dobrote vas mamljivo vabijo, da jih poizkusite. S prihodom hladnejših mesecev se boste razveselili novice, da lahko izbirate med kar 20 vrstami vročih čokolad!

 

Carniola

 

Nakup: Tina Pavlin

Tina Pavlin je vsestranska ustvarjalka, ki blesti tako v kreaciji oblek kot ustvarjanju kustumov za sodobni ples, ustvarjanju punčk in kravat, risanju plakatov in dekorativnem slikanju na steno. V njenem ateljeju na Mohorjevem klancu boste našli zanjo značilna oversize oblačila, ki jih sama s tehniko sitotiska potiska z lastnimi motivi iz fotografije ali slikarstva.

 

Tina Pavlin

 

 

Izlet: Kranjska kolesarska roža

Tople oktobrske dni izkoristite za kolesarski izlet! Kranjska kolesarska roža vam ponuja kar 6 kolesarskih poti, ki vas bodo popeljale po lepotah bližnje in daljne okolice Kranja. Izberite med Kamničanko, Ljubljančanko, Ločanko, Blejčanko, Tržičanko ali Jezerjanko. Brezplačni zemljevid z vsemi potmi najdete v Turistično informacijskem centru na Glavnem trgu.

 

Kranjska kolesarska roža

 

 

Dogodek: 10. Mednarodni festival likovnih umetnosti

Največji likovni festival v Sloveniji domuja prav v Kranju! Več kot 100 umetnikov iz 26 držav Evrope, Azije in Južne Amerike se predstavlja na različnih prizoriščih mestnega jedra. Osrednja tematika festivala je »Urbani pejsaž – Razumeti naturo«, ki se dotika razumevanja narave in prostora skozi razvoj likovne umetnosti, od samih začetkov dojemanja življenja in do tega, kako ga dojemamo danes. Nikar ne zamudite vodenih ogledov festivalskih razstav!

  • torek, 19. oktober ob 10.00
  • četrtek, 21. oktober ob 10.00
  • petek, 22. oktober ob 10.00
  • torek, 26. oktober ob 16.00 (zaključno vodstvo)

 

Zbirno mesto je vsakič pri vodnjaku na Glavnem trgu.

 

Marko Tušek

 

Foto: Gostilna Rekar, Kavarna in slaščičarna Carniola, Tina Pavlin, Zavod za turizem in kulturo Kranj, Marko Tušek

 

 

 

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo