SL
EN DE IT

Vključite se v Zeleno shemo

6. april 2020 - Vizija turistične destinacije Slovenije, kot jo vidi in vodi Slovenska turistična organizacija (STO) je, da je Slovenija zelena, k trajnosti zavezana butična destinacija za zahtevnega obiskovalca, ki išče raznolika in aktivna doživetja, mir in osebne koristi. Je destinacija petzvezdičnih doživetij.

 

Po besedah Maje Pak, direktorice STO se napovedi o vplivu krize na turizem zaradi širitve koronavirusa zaostrujejo iz dneva v dan. Vendar nekaj je gotovo že danes: turizem po koronavirusu ne bo enak, kot smo ga poznali pred krizo. Trendi pa kažejo, da je zgodba zelene, trajnostno usmerjene Slovenije za individualna doživetja še kako pravilna.

 

Tudi v Kranju sledimo trendom v turizmu in smernicam, ki jih za Slovenijo zastavlja STO. Tako smo letos vstopili v Zeleno shemo slovenskega turizma. Pridružujemo se 53 slovenskim destinacijam, ki se že ponašajo z znakom Slovenia Green.

Zeleno zgodbo destinacije Kranj lahko soustvarjate tudi vi, ki ste steber našega turističnega gospodarstva. Vabimo vas, da vstopite v Zeleno shemo slovenskega turizma in pridobite znak Slovenia Green.

Kako lahko to storite?

Zelena shema slovenskega turizma priznava deset znakov za turistična podjetja (nastanitve, turistične agencije, atrakcije in plaže/kopališča). Seznam znakov, ki jih priznava Zelena shema slovenskega turizma, najdete tukaj. Preverite ali je kateri izmed njih primeren za vas. Za pomoč se lahko obrnete na Kristino Sever, zeleno koordinatorko (kristina.sever@visitkranj.si, 030 707 991), ki vam bo svetovala kako začeti postopek pridobivanja znaka in odgovorila na ostala vprašanja. Vodila vas bo skozi celoten postopek in vam nudila pomoč.

Ob tej priložnosti vas lepo prosimo, da si vzamete nekaj dodatnih minut in izpolnete še anketo, ki je namenjena prav vam. Izpolnite jo lahko tukaj.

Vaši odgovori bodo podlaga za načrtovanje razvoja naše destinacije, zato so zelo dragoceni. Oddate jih lahko najkasneje do 26. aprila 2020.

 

Napovedujemo še, da bomo na temo Zelene sheme organizirali poseben dogodek, o čemer vas bomo obvestili naknadno. 

 

Upamo, da se boste odzvali našemu povabilo in sodelovali tako z odzivom na anketo kot z udeležbo na delavnicah. Še posebej pa upamo, da se boste vključili v zeleno shemo z namenom pridobiti znak Slovenia Green.

 

Zavedamo se, da trenutna kriza v turistični panogi povzroča ogromno izzivov, ponuja pa tudi čas za razmišljanje o razvoju in implementaciji novosti v poslovanje. Znak Slovenia Green namreč ne predstavlja le oznake, temveč nam v procesu njegovega pridobivanja daje priložnost za samooceno in ponuja smernice za učinkovitejše poslovne prakse. Če bomo skupaj razmišljali o izboljšavah in jih pripravljali že sedaj, bodo spremembe po končani krizi lažje izvedljive. 

 

V upanju na sodelovanje vas lepo pozdravljamo iz Zavoda za turizem in kulturo Kranj.

 

Izpolnite anketo tukaj

 

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo