SL
EN DE IT

Vlado Kreslin: Toliko zdravega humorja kot v Kranju še v Alan Fordu ne najdeš!

Vlado Kreslin bo z Malimi bogovi nastopil na Županovem koncertu na Prešernem decembru jutri (četrtek, 22. decembra) ob 21. uri. Kaj pravi o Kranju, Gorenjcih, jutrišnjem nastopu in še čem? Preberite v intervjuju!

 

Črna kitara, Od višine se zvrti, Tvoje jutro in Namesto koga roža cveti so le štiri pesmi med vašimi uspešnicami. Ker v Kranju nastopate v zelo prazničnem kontekstu, lahko obiskovalci pričakujejo večer vaših hitov in uspešnic ali boste morda presenetili s kakšno novo pesmijo?

Na vsakem mojem koncertu je tako, da brez nekaterih pesmi pač ne gre. Seveda bomo pa zaigrali tudi nekaj komadov z zadnjega albuma Če bi midva se kdaj srečala. Teh v Kranju še nismo igrali.

 

Ste stalni gost kranjskih odrov. Se radi vračate v Kranj? Imate morda kakšno anekdoto ali zgodbo s kranjskega koncerta, ki bi jo delili z našimi bralci?

Muzikantje smo veseli vsakega vabila za koncerte in v Kranju smo jih imeli v minulih desetletjih kar precej. Vsak je svet zase, ker pa ste omenili anekdote, mi dovolite, da se spomnim začetka osemdesetih let, ko sem imel srečo, da sem se imel priložnost družit z veličastno kranjsko klapo. V njej so bili Andrej Šifrer, Mc, Fč, Bidl, Vasko, Đaja, After, Vilčk, Sera, Vojko, Beksl, Koder, g.Fink, Klemen, Mezlan, Kibla in drugi. Potem je tu še množica neuradnih koncertov v kranjskih Brionih, na Triglavu, v Stražišču pri Benedik in pri Begič’. Že jaz kot “zunanji član” bi lahko napisal knjigo, kaj šele oni. Toliko zdravega humorja (in srca) še v Alan Fordu ne najdeš!

 

Ste glasbenik, pesnik in tudi Prekmurec. Ste prišli kdaj do trenutka, ko ste si rekli, da so pa Gorenjci res nekaj posebnega? Opazite med Prekmurci in Gorenjci kakšne razlike?

Če pustimo stereotipe o Gorenjcih in Prekmurcih ob strani, lahko rečem, da imamo Prekmurci počasno, mehko in molovsko muziko, Gorenjci pa hitro, špičasto in durovsko. Morda ima to kaj zveze z nami, obojimi.

 

Vedno vas vidimo na odru. Kdaj in kje pa lahko Vlada Kreslina srečamo pod odrom?

Srečate me lahko kjerkoli. Lahko se ob srečanju tudi kaj pomenimo, saj na srečo nisem planetarno slaven.

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo