SL
EN DE IT

Vodeni ogledi po Kranju

Spoznavanje mesta z izkušenimi vodniki, polnimi anekdot in mestnih legend, je tako zabavno! Poleg mestnega ogleda vam priporočamo nekatere specializirane ture s tematiko kulturne in arhitekturne dediščine ali polpretekle zgodovine druge polovice 20. stoletja

 

Vodenja za skupine rezervirajte na info@visitkranj.si, +386 4 238 04 50 ali na spletu. Zaradi lažje organizacije vam svetujemo, da rezervacijo opravite nekaj dni vnaprej.

 

Aktualen cenik vodenih ogledov za l. 2017 najdete tukaj.

 

1. Kranj v vašem srcu

Naj se vam Kranj usidra v srce. Za začetek se odpravite na turo po mestu, ki povezuje vse glavne privlačnosti kulturne in naravne dediščine. Spoznajte kranjske zgodbe, sprehodite se po Prešernovi poti, odkrijte meščanske hiše ter pomembne zgodovinske zanimivosti.

 

2. Arhitekturni sprehod

Ljubitelji arhitekture uživajo na tem sprehodu po zgodovini 20. stoletja. Spoznajte najpomembnejše arhitekturne dosežke modernizma. Ustvarili so jih Jože Plečnik, najznamenitejši slovenski arhitekt, ki je deloval tudi v Ljubljani, na Dunaju in v Pragi, ter njegovi učenci na čelu z Edvardom Ravnikarjem, ki je marsikje po Sloveniji uspel uresničiti vizijo zelenega in sončnega mesta.  

 

3. Podzemna pot

Pod starim mestom se skrivajo rovi, mestno zaklonišče, zgrajeno med 2. svetovno vojno. Tu lahko doživite simulacijo letalskega napada in naravne znamenitosti, od kapnikov do jamskih živali. Kranjsko podzemlje pa ima še eno skrivnost - edini jamski laboratorij v Sloveniji s človeškimi ribicami.

 

Redni vodeni ogledi Podzemne poti potekajo vsak torek in petek ob 17. uri ter vsako soboto in nedeljo ob 10. uri. Cena ogleda: 3€/osebo, otroci do 14. leta in upokojenci: 2,5€/osebo. Ogled traja eno uro. Zaželjene so predhodne najave na info@visitkranj.si ali na tel. 04/238 04 50. vstopnino plačate v Kranjski hiši Glavni trg 2), kjer je tudi zborno mesto.

 

4. Fotopot po Kranju

Ta potep je idealen za fotografe in aktivne uporabnike družabnih omrežij. Društvo Janeza Puharja, imenovano po prvem slovenskem fotografu, vas popelje do najlepši fototočk Kranja. Ustvarite svoje spomine in jih delite s prijatelji.

 

5. Vodenje po Kranju s škratom Krančkom

Radoveden škrat Kranček popelje vaše otroke na zabaven in poučen ogled Kranja! Najraje pa ima radovedne otroke. Zelo rad jih popelje po mestu in jim odkriva lepe zgodbe hiš in kranjsko zgodovino. Poln pa je tudi nasvetov, kje se je z otroki najbolj zabavno potepati v kranjski okolici.

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo