SL
EN DE IT

Z Guinnessovima rekorderjema na zimska doživetja

Andrej in Marija Štremfelj spadata v sam vrh svetovnega alpinizma. Najvišje vrhove in najtežje poti osvajata po vseh kotičkih Zemlje in hkrati premikata alpinistične meje. Med drugim sta bila prva zakonca, ki sta skupaj stala na strehi sveta, Mt. Everestu, in se s tem zapisala v Guinnessovo knjigo rekordov.

To zimo lahko v njuni družbi tudi v osvojite nekatere izmed gorenjskih vršacev. Verjamemo, da so izkušnje in modrosti, ki jih bosta delila z vami neprecenljivo doživetje, lepota slovenske narave pa lep spomin, ki bo z vami ostal celo življenje.

 

Kočna je mogočen vrh v središču panorame Kranja. Njen severozahodni greben predstavlja dolgo a ne preveč težko turo z izjemnimi razgledi v divjem in odmaknjenem okolju. Več o vzponu si preberite tukaj.

 

Popularna Kramarca je ena najprimernejših smeri za začetnike, torej tiste, ki bi si želeli pozimi kaj več kot samo normalne pristope na vrhove. Kljub temu je seveda ne gre podcenjevati, saj je že vstopni skok v primeru manj sneženih zim lahko kar zahteven zalogaj. Več o vzponu si preberite tukaj.

 

Vrh Triglava je v zimskem času precej bolj osamljen kot v poletni gneči. Zato je zimski vzpon večji izziv in je med srednje zahtevnimi zimskimi vzponi na naše dvatisočake. V spremstvu gorskega vodnika je vse skupaj precej lažje in varneje. Zato si tak vzpon lahko privoščijo tudi gorniki, ki v zimskih razmerah nimajo veliko izkušenj. Več o vzponu si preberite tukaj.

 

Turno smučanje je v zadnjem času ena najbolj modernih in zaželenih aktivnosti v gorah. Izbirate lahko med smuko na Bengunjščici, Stolu, Triglavski magistrali ali lokaciji po vaši izbiri, ki ustreza vašim izkušnjam in fizični pripravljenosti. Več si preberite tukaj.

 

Slap v pobočjih Ledinskega vrha je eden tistih, ki se naredi skoraj vsako leto, čemur botrujeta ravno pravšnja količina vode in mrzel zatrep Ravenske Kočne. V povezavi z zgornjim slapom predstavlja resno ledno turo v divjem alpskem okolju. Več o vzponu si preberite tukaj.

 

Sodi med najbolj obiskane slapove v Sloveniji in je primeren za začetnike, torej tiste, ki se s tem plezanjem šele spoznavajo. Več o vzponu si preberite tukaj.

 

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo