SL
EN DE IT

Zadnji majski vikend v Kranju bo kolesarsko obarvan

25. 05. 2022

OBVESTILO:

Zaradi napovedi slabega vremena bo Kamničanka - prvi trening na trasi Kranjske kolesarske rože 28. maja izveden virtualno. Več informacij najdete TUKAJ

 

Zaradi vremenskih razmer je odpovedan tudi Scottov kolesarski dan 29. maja. Predvidoma bo dogodek ponovno organiziran septembra. Več informacij najdete TUKAJ

 

Konec maja bodo Kranj preplavili rekreativni kolesarji, saj bosta v mestu in njegovi okolici potekala dva kolesarska dogodka. – V soboto, 28. maja, bo organiziran prvi trening na trasi Kranjske kolesarske rože pred premiernim dogodkom L'Etape Slovenia septembra, medtem ko se bo v nedeljo, 29. maja, že sedmič odvil Scottov kolesarski dan.

 

Tako bo zadnjo soboto v maju prvo kolesarsko druženje, ki bo potekalo na eni izmed tras Kranjske kolesarske rože. Na t.i. Kamničanki si bodo kolesarji lahko dodobra ogreli noge, si ogledali kakšno znamenitost na poti do Kamnika ter se po prevoženih 70-ih kilometrih osvežili in se družili na dvorišču gradu Khislstein.

 

Kolesarski trening na Kamničanki je eden izmed šestih kolesarskih druženj, ki se bodo zvrstili letos poleti pred velikim kolesarskim dogodkom L'Etape Slovenia 3. in 4. septembra. L'Etape Slovenia je namenjen amaterskim kolesarjem, ki želijo doživeti izkušnjo znamenitega Tour de France na cestah zelene Gorenjske. Več si o dogodku lahko preberete tukaj.

 

 

Kolesarska trasa Kamničanka nosi titulo najlažje med šestimi trasami Kranjske kolesarske rože ter vodi mimo znamenitosti kot so Cerkev Marijinega oznanjena v Adergasu, Grad Strmol, staro mestno jedro Kamnika ter Arboretum Volčji potok. Zanimivost te ravninske trase je tudi ta, da pelje čez kolesarski most (pri Voklem) čez avtocesto, ki je kot tak edini v Sloveniji.

 

Zadnjo majsko nedeljo pa se bodo kolesarji vseh generacij lahko družili na 7. Scottovem kolesarskem dnevu, ki je dogodek netekmovalne narave. Vključuje kratek otroški maraton, maraton s tremi dolžinami, spretnostni poligon za najmlajše in Scottov pumptrack. 

 

 

Najsi boste nabirali kilometre na kolesu z namenom treninga ali pa kar tako za dobro voljo, želimo vam zabaven kolesarki konec tedna!

 

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo