SL
EN DE IT

Zdaj je čas za Prešerno poletje v Kranju

V Kranju se počutite kot v velikem alpskem amfiteatru, ki ga obdajajo gore in kjer dobro zveni vse, od jazza do bluesa, od slovenskih popevk do rocka, od muzikalov do klasične glasbe.


Grad Khislstein

Za obzidjem Gradu Khislstein se poleti dogajajo čarobna doživetja. Tam se odvijajo koncerti, predstave, kulturna druženja ob odkriti besedi ter filmski večeri pod zvezdami. Prešerno poletje začenjamo že s Torkovim kulturnim vdihom, ki nam prinaša literarne večere in pogovore. Na Glasbenih večerih pod grajsko lipo vas letošnje poletje vsako sredo vabijo slovenske glasbene dive. Kar težko se je odločiti, kaj je bolj romantično – lipa, simbolno drevo Slovenije, ki šelesti v vetru, ali melos kitare in šansona. Preverite program in rezervirajte vstopnico.

Foto: Jošt Gantar

 

Ob četrtkih je čas za Filme na Vovkovem vrtu, naš mali kino na prostem, kjer se lahko prepustite izjemnim filmskim zgodbam. Da vam bo bolj udobno s seboj prinesite deko ali stolček, ogled pa je brezplačen. Še bolj temperamentno bo v Letnem gledališču Khislstein, kjer vas letošnje poletje vabijo rokovski velikani slovenske glasbe MI2, Hamo &Tribute 2 Love, Tabu in Siddharta.Foto: Primož Pičulin


Pungert

V odlični glasbi, ki jo podžiga kavarniško vzdušje, boste lahko uživali v Poletnih petkih na Pungertu. Najmlajše razigrance na konec kranjske skale vsako soboto dopoldne vabijo na ustvarjalnice. Na Pungert, ter v stari Kranj, konec avgusta prihaja znamenit Jazz Kamp, ki ga imamo Kranjčani tako radi, da mu prilagajamo celo poletni dopust. Gosti odličen program in delavnice s slovitimi glasbeniki za ljubitelje jazza od blizu in daleč.

Foto: Primož Pičulin


Maistrov trg

Tudi Maistrov trg je odlična kulisa za poletne dogodke. V intimnem ozračju Kavka bara bodo svojo ustvarjalnost in unikatnost predstavile manjše zasedbe in solisti, predvsem v akustičnih izvedbah.

Foto: Jošt Gantar


Panorama stara pošta

Nad strehami Kranja v Panorami stara pošta bo za poletne ritme vse petkove večere skrbel DJ. Nekaj terminov bodo tematsko obarvali z osvežilnimi poletnimi pijačami.


Klubar gastropub

Tudi KluBar gastropub bo, poleg slastne kulinarike, postregel z vrsto zanimivih koncertov in pestrim nočnim življenjem.


Layerjeva hiša

Poletje v Layerjevi hiši bo postreglo z umetniškimi razstavami, urbanimi projekti in z odličnimi glasbenimi večeri na veliki zeleni terasi kavarne s pogledom na sončni zahod.


Kranska kuhna

Ko se poletje prikrade v Kranj, se ulice napolnijo s čarobno energijo koncertov in kulturnih užitkov, ki jih alpski veter raznosi po vsem mestu. Živahen vrvež mesta dopolnjujejo poletne dobrote v kranjskih restavracijah in privlačnosti mesta. Ne zamudite ulične Kranske kuhne vsako drugo in četrto soboto v mesecu.

 

Obiščite urbani Kranj v objemu Alp in se naužijte toplih večerov, ki poleti trajajo še kakšno uro dlje. Pripeljite prijatelje in skupaj poiščite kulturni užitek za vsak večer v tednu. Naj bo to poletje Kranj vaše mesto!

 

Želite biti obveščeni o novostih in dogajanju v Kranju?
 
Da, želim prejemati e-novice. Pravno obvestilo najdete tukaj.
 
I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo