SL
EN DE IT

Zeleni navdihi Gorenjske

Kranj v osrčju slovenskih Alp vabi na gorniške avanture, idilično gorenjsko podeželje ter nepozabne razglede na vrhove Kamniško-Savinjskih Alp so navdihi kolesarskih poti.

 

Alpinizem in planinarjenje

Kranj v osrčju slovenskih Alp vabi na gorniške avanture. Zakonca Štremfelj, legendi slovenskega alpinizma, sta izkušena gorska vodnika do nepozabnih izkušenj: zmagoslavja ob osvajanju vrhov, razgledov iznad oblakov in pristnega doživetja trmastega značaja, kakršnega premorejo le najboljši slovenski alpinisti svetovnega slovesa. Za ogrevanje je ravno pravšnji vzpon na Javorjev vrh (1434m). Vsak gornik, ki obišče Kranj, mora osvojiti Storžič, najvišji vrh nad mestom (2132m). Si upate na največji podvig: vzpon na Triglav (2864m), najvišjo goro in simbol Slovenije?

 

REZERVIRAJTE:

 

Kolesarjenje

Idilično gorenjsko podeželje, okušanje dobrot na turističnih kmetijah in gostilnah, sledi in zgodbe preteklosti ter nepozabni razgledi na vrhove Kamniško-Savinjskih Alp so navdihi kolesarskih poti, ki jih z izkušenim vodnikom organiziramo za skupine. Kolesarski izleti Tatinčeva pot, Rokovnjačeva pot in v obliki srca speljan Krog pod Storžičem vabijo k spoznavanju ljudske kulturne dediščine in kulinarike.

 

REZERVIRAJTE:

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo