SL
EN DE IT

Znana je nagrajena pesniška zbirka za Jenkovo nagrado 2021

27. oktobra so v okviru sklepa letošnjih Jenkovih dnevov razglasili dobitnika Jenkove nagrade 2021. Za pesniško zbirko „To telo, pokončno“ jo je prejela Nina Dragičević. Nagrado so izročili tudi lanskemu nagrajencu Branetu Mozetiču.

 

Jenkovi dnevi vsako leto potekajo med 18. in 27. oktobrom. Tudi letos se je  odvilo kar nekaj dogodkov na različnih lokacijah. Zaključek s podelitvijo nagrade, ki jo podeljuje Društvo slovenskih pisateljev, se je odvil avli Mestne občine Kranj. Nominirance in dobitnico nagrade je izmed 450 knjig, izdanih v zadnjih dveh letih, izbirala pet članska komisija, ki je posebnosti nagrajene pesniške zbirke zaokrožila takole:

 

„ Ta pesniška celota se pri Nini Dragičević manifestira v nekakšno pesniško skladbo našega prostora in časa, ki nič ne skriva, vse vrže v ksiht ter prepriča z radostnim besom. Knjiga, ki jo v tem trenutku zanesljivo potrebujemo.“

 

Nominirane so bile še pesniške zbirke Alje Adam Privlačnosti, Barbare Korun Idioritmija, Tine Kozin Nebo pod vodo in Muanisa Sinanovića Krhke karavane.

 

Dogodek so z besedami pospremili še predsednik DSP-ja Dušan Merc, kranjski podžupan Jani Černe ter predstavnik Zavoda za turizem in kulturo Kranj Srečko Štagar.

 

Nagrajenki iskrene čestitke!

 

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo