SL
EN DE IT

Zvonik cerkve sv. Kancijana krasijo adventni venčki

28. 11. 2022

 

Notranjost zvonika cerkve sv. Kancijana v decembrskem času krasijo adventni venčki. Zavod za turizem in kulturo Kranj je k sodelovanju povabil Petra Ribiča, ki že nekaj let sodeluje pri božični in velikonočni krasitvi bazilike sv. Petra v Vatikanu. Povabilu se je z veseljem odzval in tako so pod njegovim ter mentorskim vodstvom profesorice Sonje Jerič Štefe nastali pisani in raznoliki adventni venčki, ki so jih izdelali dijaki programov cvetličar in hortikulturni tehnik v Biotehniškem centru Naklo. Ogled je možen vsak dan med 9.30 in 17.30 uro, z vstopnico, ki jo lahko kupite v Kranjski hiši na Glavnem trgu 2.

 

Razgled z zvonika je v času prazničnih luči še bolj veličasten. Vabljeni, da se povzpnete po 163 stopnicah kranjskega zvonika in si z razgledne ploščadi 40 m nad mestom ogledate praznično okrašeno mesto, okolico ter zimsko pobeljene Alpe. Posebnost Kranjskega zvonika je tudi melodično zvonovje, ki zaigra 9-krat dnevno ob pol med polnima urama. 

 

Vabljeni na ogled razstave pisanih in raznolikih adventnih venčkov v zvoniku kranjske župnijske cerkve v prazničnem adventnem času. 

I Feel Slovenia Združenje zgodovinskih mest logo Green and Safe Gorenjska košarica
 EU - sklad za regionalne razvoje  EU - sklad za regionalne razvoje Kulinaricno popotovanje CERDEE
Združenje zgodovinskih mest logo