Sv. Jošt nad Kranjem (kolesarska pot)

Lahko bi rekli, da v Kranju ni kolesarja, ki se še ni povzpel na Jošta. Je obvezna tura rekreativcev, downhilarjev, tekmovalcev in vključena v številne športne klubske treninge.

Zemljevid poti (.gpx format) lahko prenesete TUKAJ.

Iz Stražišča pri Kranju sledite Poti na Jošta, ki vas bo pripeljala pod vznožje hriba, kjer pustite svoj avto. Strm začetni klanec se kasneje malo poleže, ko nadaljujete mimo vasi Pševo do Javornika, kjer pri kmetiji Pr’Končovc zavijete desno v strm klanec in nadaljujete do vrha. Od vasi Javornik do sedla ni več počitka. Po krajšem lažjem delu, ko že vidite vrh, stisnite še malo in ste na vrhu. Privoščite si okrepčilo v odlični gostilni Dom na Joštu. Z vrha se nam odpre lep razgled proti Alpam in po Gorenjski, Karavankam in Kamniško Savinjskim Alpam ter seveda na Kranj. Cesta je asfaltna.

Pod Joštom pa je društvo gorskih kolesarjev Kranj – MTB Kranj uredilo tudi kolesarski poligon Borovničke s tremi progami Trilči line, Šolska in Argentina line.  Vožnja na poligonu je dovoljena le članom MTB kluba Kranj. Več: http://mtbklubkranj.si/pravila-uporabe-bajk-parka/


Zahtevnost: 5/5

Čas: 1-2 uri

Dolžina: 28 km

Višinska razlika: 729 m

Podlaga: asfalt

Izhodišče: parkirišče pod vznožjem v Stražišču pri Kranju

Zemljevid poti: .gpx format (prenesi >> TUKAJ)

Sorodne vsebine

Krvavec-bike_foto_Andrew-Lloyd_arhiv-STO.w680h405c

Bike park Krvavec

Bike park Krvavec se ponaša s 30 km označenih kolesarskih poti in spustov za ...