JESEN V KRANJU

Doživite Kranj, evropsko destinacijo odličnosti 2023

Dobrodošli v Kranju! Na pol poti med Ljubljano in Bledom boste našli očarljivo mesto, ki vam ponuja najboljše iz obeh svetov – spokojnost narave in kulturno bogato mestno središče.

Sprehodite se po jesensko obarvanih gozdovih, ob rečnih bregovih ali po ulicah mestnega jedra in nosijo 6.000 let stare zgodbe – Kranjska dvojnost alpskega mika in mestnega šika ponuja za vsakogar nekaj.

V Kranju je jesen čas raziskovanja čarov narave, zakladov bogate kulturne dediščine in številnih dogodkov, ki ponujajo čudovit oddih tako za obiskovalce, ki mesto obiskujejo prvič kot za tiste, ki se radi vračajo.

Destinacija Kranj je ponosna nosilka platinastega znaka Zelene sheme slovenskega turizma in naziva evropska destinacija odličnosti 2023.

Vabljeni na jesenskih oddih in kulturni navdih v objemu Alp.

VIDEO: Okusi kranjskih miz

Na Okusih kranjskih miz je šest kranjskih gostincev pripravilo jedilnike po enotni ceni, pri čemer so se osredotočili na lokalne sestavine.

VIDEO: Andrej in Marija Štremfelj

Izkusite hribe in gorovja z legendama Andrejem in Marijo Štremfelj, ki sta kot prvi poročeni par osvojila najvišji vrh na svetu, Mount Everest.