Mednarodni festival likovnih umetnosti (MFLU)

oktober - november 2024
Različne lokacije v starem mestnem jedru

MEDNARODNI FESTIVAL LIKOVNIH UMETNOSTI KRANJ (MFLU) 
oktober – november 2024

Več informacij o Mednarodnem festivalu likovnih umetnosti 2024 bo znanih in objavljenih v prihajajočih mesecih.


 

Mednarodni festival likovnih umetnosti Kranj je največji likovni festival v Sloveniji, na katerem se letos predstavilja 108 umetnikov iz 16 držav. Umetniki prihajajo iz različnih umetniških smeri, kot so slikarstvo, kiparstvo, grafika, oblikovanje vizualni sporočil, fotografija, video, arhitektura in nove prakse.

Katalog festivala:

  • Katalog festivala 2023 najdete TUKAJ.
  • Katalog festivala 2022 najdete TUKAJ.
  • Katalog festivala 2021 najdete TUKAJ.
  • Katalog festivala 2020 najdete TUKAJ

 

MEDNARODNI FESTIVAL LIKOVNIH UMETNOSTI KRANJ (MFLU) 
5. oktober – 4. november 2023

Aktualna obvestila:

  • v torek, 24. 10. 23 ob 10.00 uri, javno vodstvo po festivalskih razstavah ODPADE
  • v četrtek, 26. 10. 23 ob 11.00 uri, vsi zainteresirani vabljeni na javno vodstvo po festivalu in risarsko delavnico. Na risarsko delavnico prinesite s seboj skicirko in risalno orodje po lastni izbiri. 

 


 

Mednarodni festival likovnih umetnosti Kranj je največji likovni festival v Sloveniji, na katerem se letos predstavilja 108 umetnikov iz 16 držav. Umetniki prihajajo iz različnih umetniških smeri, kot so slikarstvo, kiparstvo, grafika, oblikovanje vizualni sporočil, fotografija, video, arhitektura in nove prakse. Nabor razstavljenih del je tako res pester, vsem pa je skupna rdeča nit festivala »Risba, intimni zapis in temelj ustvarjanja«.

»Tema ponuja obilo možnosti za izraz v vseh medijih na likovnem področju. Risanje kot raziskovalno sredstvo, s precejšnjim poudarkom na opazovanju, reševanju problemov in kompozicij. Risbo si ljudje predstavljajo zgolj kot delo narejeno s svinčnikom na papir, ta pa lahko prevladuje tudi v drugih medijih – videu, kiparstvu, grafiki, slikarstvu, instalaciji.«
Martina Marenčič, umetniška vodja festivala

Letošnji dobitnik priznanja za življenjsko delo, ki ga podeljuje ZDSLU je akademski slikar Milan Erič. Poleg njegove razstave v Galeriji Kranjske hiše, si bo moč ogledati tudi animacijo Socializacija bika, ki se bo predvajala na razstavišču video sekcije festivala.

Katalog letošnjega festivala najdete TUKAJ., brošuro pa TUKAJ.

Poleg Eričeve razstave bo na festivalu moč videti tudi veliko del priznanih slovenskih in tujih umetnikov kot so: Juan Miro, Mirsad Begić, Vladimir Veličkovič, Safet Zec, Jiři Anderle, Avgust Černigoj, Andre Masson, Zoran Mušič, Jože Tisnikar, Bard Iucundus in še mnogo drugih.

Odprtje festival bo v četrtek, 5. oktobra, 5.10.2023, ob 17.00 v Galeriji Mestne hiše. Po podelitvi nagrad in priznanj se boste sprehodili po razstaviščih letošnjega festivala. Ob 20.00 pod arkadami Prešernovega gledališča sledi pogostitev in koncert skupine Birlabirlonga, ki bo uro kasneje.

Javna vodstva & delavnice najdete TUKAJ.

Festivalska prizorišča:

 

Katalog festivala:

  • Katalog festivala 2023 najdete TUKAJ.
  • Katalog festivala 2022 najdete TUKAJ.
  • Katalog festivala 2021 najdete TUKAJ.
  • Katalog festivala 2020 najdete TUKAJ