Mesto v srcu narave

Kranjčani živimo v sožitju z naravo in močjo dveh rek. 30 metrov globok kanjon reke Kokre pod mestom je posebnost v svetovnem merilu. Sprehod ob reki obljublja svež in zelen oddih sredi mesta. Mesto z druge strani objema še reka Sava, njen revir pa je pravi raj za ribolov in muharjenje. Ena največjih prednosti za prebivalce in obiskovalce Kranja je, da smo z eno nogo sredi mestnega vrveža, z drugo pa že v naravi in med hribi.

Vsak pravi Kranjčan, ki ima kaj planinskega duha, mora osvojiti dvatisočak Storžič, ki se vzpenja nad mestom in mu daje značilno podobo. Šmarjetna gora, Sv. Jošt, Špičast vrh, Sv. Mohor, Jamnik, Planica, Sv. Lovrenc, Velika in Mala Poljana so idealni za kratko turo, ko si zaželite razgleda na gore in kotline. Gorski vršaci ne privabljajo le pohodnikov, ampak so pravi raj tudi za jadralne padalce. Panoramski polet namreč ponuja prekrasen pogled na Kamniško-Savinjske Alpe in Karavanke.

Na raziskovanje kranjskega podeželja se lahko odpravite tudi s kolesom po kolesarskih poteh pod Storžičem. Poti so razgibane, speljane po manj prometnih cestah, skozi naselja, kjer boste na najbolj pristen način spoznali čare, vaške legende in kulinarične dobrote gorenjskega podeželja.

Ko zapade sneg, je Kranj odlično izhodišče za obisk alpskih smučarskih centrov. Samo nekaj kilometrov stran od živahnega mestnega središča doživite smuko na priljubljenem smučišču Krvavec ali celo nočno smuko na Starem vrhu.