Alpski mik. Mestni šik.

To je zgodba o Kranju, mestu na skali. V prestolnici Gorenjske se sodobno meša s tradicijo in urbano z alpskim zrakom na podeželju. Kranj se razgleduje na Triglav, Stol in Grintavec, najvišje vrhove vseh treh alpskih verig Slovenije.

Pridite na mestni vikend z alpskim mikom ali na alpske počitnice z mestnim šikom.

KR mestni vikend v Kranju

Podnevi zeleni razgledi do Alp, zvečer pa Prešerno poletje na ulicah in v Letnem gledališču Khislstein. V Kranju je kot v velikem alpskem amfiteatru, ki ga obdajajo gore in kjer dobro zveni vse, od jazza do bluesa, od slovenskih popevk do rocka, od muzikalov do klasične glasbe. V paketu presenečenj ob rezervaciji nočitve v Kranju sta brezplačno vodenje po očarljivem mestnem jedru in ogled rovov pod starim Kranjem. Vikend v Kranju je v vsakem primeru poln doživetij, koncertov in dogodkov.

 
Eva, Rok in mala Zala so alpski mik in mestni šik vzeli zares. Na sprehod po mestu so vzeli Miloša in Berto, kozlička in kozico s kmetije Vogar iz Babnega vrta pri Kranju. Ker je bil petek, so na mestni tržnici napolnili košaro. Preverite program Prešernega poletja. Grafiti dajo mestu poseben ton. Andrej in Gregor iz swing skupine Bend Over sta povabila Evo na spontani koncert.
V Kranju damo kr bombone za bone. Ob rezervaciji nočitve s turističnim bonom izkoristite številna presenečenja in ugodnosti.

KR alpske počitnice v Kranju

Kranj je poleti in pozimi alpsko mesto. Naši zvezdi Andrej in Marija Štremfelj, prvi par v zgodovini, ki je skupaj osvojil Mt. Everest, sta vedno z eno nogo v mestu in z drugo v naravi. Mestno jedro od zelenih lepot loči le most, pod katerim žubori reka Kokra v drugem najvišjem mestnem kanjonu v Evropi. Na alpskih počitnicah z mestnim šikom ste čez dan na pohodniških in kolesarskih avanturah, zvečer pa uživate v dogajanju in koncertih Prešernega poletja. Na dvatisočake vas lahko vodita Marija in Andrej. Domačini bližnje lepote Kranja vse do posestva Brdo odkrivamo KRsKOLESOM. Vstopnica v Park Brdo in izposoja kolesa sta ob rezervaciji vaše nočitve v Kranju to poletje brezplačni.

Eva, učiteljica glasbe, se kr v gojzarjih sprehodi čez mesto. Gore so v Kranju blizu pogledu in nogam. Marija in Andrej Štremfelj, svetovno priznana alpinista in priljubljena gorska vodnika, včasih o novih plezalnih smereh razmišljata kr sredi mesta.

KR Prešernovo mesto in Prešerno poletje

Še nekdo je s Kranjčani vsak dan. France Prešeren, velikan med evropskimi pesniki. Avtor besedila slovenske himne, ki opeva prijateljstvo med narodi. Odvetnik in poet. Razpet v dvojnosti, ki je kompletno kranjska. Vabimo vas na usodno doživetje Cifra al´ mož. Skupaj bomo metali kovanec in uživali v igri nasprotij.

V Kranju je KR scena

Vsak petek si rečemo KR petek je in vse Kranjčane zbobnamo na Glavni trg. Že na daleč diši od stojnic z ulično hrano, dobrotami in kulinaričnimi izdelki. V mesto se pripelje še nostalgičen TAM tovornjak Franca pa Jožefa, iz katerega Marko Arvaj spretno streže ta prave kranjske klobase, in dan je popoln za začetek vikenda.

Dobrodošli v Kranju, da skupaj z nami začutite alpski mik in mestni šik.