Gorenjski Muzej

Gorenjski muzej

Gorenjski muzej je osrednja gorenjska galerijska in muzejska inštitucija, ki svoje poslanstvo gradi na podlagi nosilnih zbirk: arheološke, etnološke, starejše, umetnostne, kulturne in novejše zgodovine ter sodobnosti, kabineta slovenske fotografije, likovne ustvarjalnosti Gorenjske in prešerniane. Muzej je usmerjen v nenehno komuniciranje z okoljem – dediščino predstavljamo z razstavami, publikacijami, na delavnicah, študijskih krožkih in predavanjih.

Stalne in občasne razstave, zbirke, koledar ter več informacij o Gorenjskem muzeju najdete TUKAJ.

Glavna razstavišča Gorenjskega muzeja so grad Khislstein, Mestna hiša in Prešernova hišaKostnica in Galerija Prešernovih nagrajencev Kranj v Kranju (tri dislocirane enote pa so v Bohinju Muzej Tomaža Godca, Planšarski muzej in Oplenovo hišo).

 


 

  • Lokacija: Tomšičeva ulica 42, 4000 Kranj (google zemljevid)
  • Odpiralni čas: Grad Khislstein, Mestna hiša in Prešernova hiša so odprte vsak dan, z izjemo ponedeljka, med 10. in 18. uro. Za najavljene skupine tudi izven odpiralnega časa. Zaprto: ponedeljek, 1.1, 1.5, 1.11, Velika noč in Božič.
  • Vstopnina: 3€ (odrasli), 2,30€ (otroci, mladina, upokojenci), 6€ (družinska) / Muzejska pot: 7€ (odrasli), 5€ (otroci, mladina, upokojenci), 14€ (družinska); celoten cenik najdete tukaj.
  • Kontakt: Gorenjski muzej / tel. 04 201 39 50  / info@gorenjski-muzej.si

Sorodne vsebine

kostnica---visit-kranj[1]

Kostnica

Prebivalci Kranja so več kot tisoč let umrle pokopavali okrog cerkve sv. Kancijana. ...

Mestna-hisa-Kranj---Visit-Kranj[1]

Mestna hiša

Gre za enega najodličnejših renesančnih dvorcev na Slovenskem iz 16. in 17. stoletja. ...

Prešernova hiša

Prešernova Hiša

Ko je tu bival dr. France Prešeren (1846–1849), je bila hiša last trgovca in ...