400 Gradi Kranj, Pizzeria Napoletana

V starem jedru Kranja so novembra 2023 odprli picerijo 400 Gradi.

»Postrežemo vam s pristnimi napolitanskimi picami, za katere je značilen poudarjen rob in tanko testo, ki je zaradi dolge fermentacije polnega okusa, mehko kot oblak in se kar stopi v ustih. Za piko na i so obložene z okusnimi sestavinami, kot so mocarela, jajčevci, rikota, pršut, olive, artičoka, pikantna klobasa in še bi lahko naštevali,« pojasnijo v piceriji 400 Gradi in dodajo, da so vse sestavine vrhunske in skrbno izbrane, večinoma iz Italije.

Poleg pic nudijo italijanske testenine in sveže solate. Vsem, ki bi radi okusili sladkega, pa zelo priporočajo domači tiramisu in ostale italijanske sladice.

Od kod ime, 400 Gradi? Chef Armando Nevicato vam rade volje pojasni, da je že leta 2015, ko je živel v Avstriji, mami razkril, da sanja o piceriji: »Sedela sva in razmišljala o tem, kakšno ime bi dala piceriji. Mama me je vprašala, na koliko stopinjah pečem pico. Odgovoril sem ji, da je to 380 oziroma 400 stopinj Celzija. Nasmehnila se je in rekla: To bo ime picerije.«

Morda še to: chef Armando Nevicato je na šolanju v Neaplju pridobil certifikat združenja Associazione Verace Pizza Napoletana (AVPN), ki velja za avtoriteto v svetu neapeljskih pic. Lokacija
: Prešernova ulica 3, 4000 Kranj (google zemljevid)

 Odpiralni čas:
ned. – čet. 11:00 – 22.00
pet., sob. 11:00 – 23.00

 Kontakt:
+386 64 221 111
info@400gradi.si
www.400gradikranj.com
FB | IG

Sorodne vsebine

Lepa narava, žuborenje Save, hrana in pijača – vse to je Bazen Bar & BBQ. Sem lahko zavijete na zajtrk ali kavo, ko ste žejni ali lačni.

Bazen Bar & BBQ

Na otoku se v objemu narave in reke Save nahaja Bazen Bar & BBQ, ...

Projekt Burger ponuja gurmanske burgerje. Sami pečejo bombetke, govedina je slovenska. Tudi ostala ponudba je urbana, izbrana in trendovska.

Projekt Burger

Projekt Burger je bil v kulinaričnem vodniku Gault Millau Slovenija 2021 omenjen z oznako ...

Picerija Orli je ena najboljših v Kranju. Testo fermentira 48 ur, skrbna izbira sestavin. Uvrstitev v kulinarični vodnik Gault & Millau.

Picerija Orli

Picerija Orli je ena najboljših v Kranju. Testo fermentira 48 ur, skrbna izbira sestavin. ...