Projekt Burger

Projekt Burger ponuja gurmanske burgerje. Sami pečejo bombetke, govedina je slovenska. Tudi ostala ponudba je urbana, izbrana in trendovska.

Leta 2015 se je val gurmanskih burgerjev začel širiti po Sloveniji. Žiga Antolin in Klemen Bassanese sta se vprašala, zakaj v Kranju (še) ni burgerjev, ki bi bili sestavljeni po njunem okusu. Zavihala sta rokave in začela doma peči burgerje. Tako je začel nastajati Projekt Burger.

Ko sta bila zadovoljna z rezultatom, sta projekt predstavila Kranjčanom in zgodba o uspehu se je začela. Sprva je bil Projekt Burger skromna stojnica, ki jo je Žiga Antolin z ekipo kasneje preselili v lesen zabojnik. Ta se je selil po mestu, nato pa se je jeseni 2022 zasidral v novih prostorih na Jelenčevi ulici.

Ko opazujemo Žigo Antolina, kako osredotočeno izdeluje bombetke, je jasno, da je v tem kranjskem projektu vse natančno zastavljeno. Moka, iz katere vsak dan zamesijo bombetke, je skrbno izbrana. Govedina je slovenska, paradižnik prav tako. Omake izdelujejo sami.

Projekt Burger je bil v kulinaričnem vodniku Gault Millau Slovenija 2021 omenjen z oznako POP..

To še ni vse: krompir izberejo pri gorenjskih kmetovalcih. Zatem ga v kuhinji narežejo, skuhajo, ocvrejo, zamrznejo in ga nato – ko gost naroči ocvrti krompirček – še enkrat ocvrejo. Takega boste drugje le stežka našli!

Ob koncu pogovora se Žiga Antolin takole zazre v prihodnost: »Ponudbo hrane bi radi še razširili, saj želimo Kranju predstaviti moderen lokal, torej sproščeno zastavljeni steak house, v katerem bomo poleg burgerjev pekli meso na sto in en način.«Lokacija
: Jelenčeva ulica 1, 4000 Kranj (google zemljevid)

Odpiralni čas:
pon. – čet.: 12:00 – 21:00
pet. – sob.: 12:00 – 22:00
ned. zaprto

Kontakt:
00 386 41 364 580
projektburger.si@gmail.com
FB | IG

Sorodne vsebine

Restavracija Brioni_Visit Kranj_2024_Foto Crt Piksi

Restavracija in kavarna Brioni

Restavracija in kavarna Brioni je v kulinaričnem vodniku Gault & Millau Slovenija 2022 označena ...