Projekt Burger

Leta 2015 se je val gurmanskih burgerjev začel širiti po Sloveniji. Žiga Antolin in Klemen Bassanese sta se vprašala, zakaj v Kranju (še) ni burgerjev, ki bi bili sestavljeni po njunem okusu. Zavihala sta rokave in začela doma peči burgerje.

Ko sta bila zadovoljna z rezultatom, sta projekt predstavila Kranjčanom in zgodba o uspehu se je začela. Sprva je bil Projekt Burger skromna stojnica, ki jo je Žiga Antolin z ekipo kasneje preselili v lesen zabojnik. Ta se je selil po mestu, nato pa se je jeseni 2022 zasidral v novih prostorih na Jelenčevi ulici.

Ko opazujemo Žigo Antolina, kako osredotočeno izdeluje bombetke, je jasno, da je v tem kranjskem projektu vse natančno zastavljeno. Moka, iz katere vsak dan zamesijo bombetke, je skrbno izbrana. Govedina je slovenska, paradižnik prav tako. Omake izdelujejo sami.

Projekt Burger je bil v kulinaričnem vodniku Gault Millau Slovenija 2021 omenjen z oznako POP..

To še ni vse: krompir izberejo pri gorenjskih kmetovalcih. Zatem ga v kuhinji narežejo, skuhajo, ocvrejo, zamrznejo in ga nato – ko gost naroči ocvrti krompirček – še enkrat ocvrejo. Takega boste drugje le stežka našli!

Ob koncu pogovora se Žiga Antolin takole zazre v prihodnost: »Ponudbo hrane bi radi še razširili, saj želimo Kranju predstaviti moderen lokal, torej sproščeno zastavljeni steak house, v katerem bomo poleg burgerjev pekli meso na sto in en način.«


Sorodne vsebine

restavracija_brioni

Restavracija in kavarna Brioni

Restavracija in kavarna Brioni je v kulinaričnem vodniku Gault & Millau Slovenija 2022 označena s priporočilom ...