Restavracija in kavarna Brioni

Ko sta zakonca Polenec leta 2004 prevzela Restavracijo in kavarno Brioni, sta temeljito obnovila prostore in oblikovala novo, sodobno gostinsko ponudbo.

Zdaj v Restavraciji in kavarni Brioni pripravljajo zajtrke, kosila in večerje, tu pa je še slaščičarna. V kuhinji kraljujejo skrbno izbrane sestavine, pripravljene po navdihu francoske kulinarike. Chef Tomaž Polenec pojasni: »V otroštvu smo zaradi očetove službe nekaj časa živeli v Parizu. Tam sem spoznal francosko kulinariko in spoštljiv odnos do hrane. Morda sem zato že od malega vedel, v katero smer bo šel moj poklic.«

Restavracija in kavarna Brioni je v kulinaričnem vodniku Gault & Millau Slovenija 2022 označena s priporočilom POP.

Jeseni krožnike chefa Polenca navdihujejo kostanji, spomladi so tu prvi šparglji, poleti pisana zelenjava z okoliških kmetij. Značilna jed kranjskih Brionov so gosja jetra, ki so vsakokrat dopolnjena s sezonskimi, gorenjskimi dodatki.

Na natančno izbrane sestavine se ne opira samo kuhinja, ampak tudi slaščičarna. Nekatere sladice, denimo huda čokoladna torta, pripravljajo že od prvega dne, spet druge torte odsevajo letni čas in nastajajo po navdihu sezonskega sadja.

»V kavarni pripravljamo tudi sezonske kave – tako jeseni posebno kavo dopolnimo z domačim bučnim pirejem, pozimi v bogato belo kavo dodamo cimet in podobno,« opiše Barbara Polenec ter omeni še hišne sladolede, ki so poleti pravi hit!



Lokacija
: Koroška cesta 10, 4000 Kranj (google zemljevid)

Odpiralni čas:
pon. – sob: 9:00 – 22:00
ned.: 12:00 – 20:00

Kontakt:
00 386 4 201 07 50
brioni@t-2.net
FB | IG


VIDEO: Restavracija in kavarna Brioni & Hana Kotar (Kranjska dolga miza 2022):


Foto: Črt Piksi

Sorodne vsebine

Kavarna-Evropa_visit-kranj[1]

Kavarna Evropa

Pocrkljajte se v kavarni Evropa, v mirnem salonu, v katerem se še vedno čuti ...

Kavarna-in-cukrarija_visit-kranj

Kavarna in cukrarija

Že ob vstopu vas prevzamejo omamne vonjave tort in sladic, ki jih pečejo tako ...

carniola_21[1]

Kavarna in slaščičarna Carniola

Ljubitelji tort se bodo lahko v Carnioli na lastne oči prepričali, da je izdelava ...