Gostilna Pr’ Matičku

Gostilno pr' Matičku vodi chef Matjaž Erzar, ki je kuhar in lovec. Hkrati tudi vrtnari, zato je večina zelenjave z domačega vrta.

Prepoznavni kranjski chef Matjaž Erzar – Matiček, ki že več kot dve desetletji vodi Gostilno pr’ Matičku ob nepogrešljivi pomoči partnerice Simone Virant, je prava kulinarična enciklopedija Kranja in okolice, saj pozna starodavne sestavine in jedi gorenjske preteklosti.

Je tudi lovec, zato do potankosti pozna divjačinsko kuhinjo. Hkrati rad vrtnari – veliko večino zelenjave, ki jo postreže gostom, pridela sam. Poleg tega obvlada še izdelovanje klobas in salam, vkuhavanje marmelad, pripravo sirupov in še kaj. V Gostilni pr’ Matičku, dobite vse našteto, zraven pa še kakšno zgodbo iz bogate chefove preteklosti, ki zajema tudi potovanja po vsem svetu.

Gostilno pr’ Matičku so v kulinaričnem vodniku Gault & Millau Slovenija 2022 označili z dvema kuharskima kapama, medtem ko je avstrijska kulinarična revija Falstaff Matičku dodelila dve vilici.

A naj bo jasno: sestavine v Matičkovi gostilni so lokalne, slovenske. »Česar ne pridelamo doma ali ne ulovimo sami, je z okoliških kmetij. Je pa Slovenija tako majhna, da je za nas vse lokalno – tudi hišno vino iz Goriških brd, ki nam ga pripelje družina Mužič,« pravi chef Matjaž Erzar.

Preden odidete domov, ne pozabite pokukati v Matičkovo špajzo, kajti tam najdete kozarčke z doma vloženimi gobami ali rakitovcem, pisane čatnije in različne marmelade. »Letos jih je nastalo 19 vrst,« nam je med nedavnim obiskom še omenil chef Erzar.Lokacija
: Jezerska cesta 41, 4000 Kranj (google zemljevid)

Odpiralni čas:
pon. – pet.: 12:00 – 22:00
sob.: 12:00 – 16:00
ned., prazniki zaprto (oz. odprejo po dogovoru)

Kontakt:
00 386 4 234 33 60
prmaticku@gmail.com
prmaticku.si
FB | IG

Sorodne vsebine

V Bistroju Sonet kuhajo kosila, njihov cilj je imeti najboljša kosila v Kranju. Vinska karta je široka, s prepoznavnimi vini.

Bistro Sonet

V Bistroju Sonet kuhajo kosila, njihov cilj je imeti najboljša kosila v Kranju. Vinska ...