Gostilna Krištof

Gostilna Krištof je ena najboljših v Kranju. Poudarjajo lokalne sestavine in sodobne kulinarične tehnike. Zelena Michelinova zvezdica.

Ko sta Elica in Vinko Bolka v šestdesetih letih minulega stoletja kupila staro gorenjsko gostilno, sta jo poimenovala po Sv. Krištofu, zavetniku romarjev. Danes s pomočjo mame Elice Gostilno Krištof vodita sinova, Krištof in Tomaž.

Njun pogled je bil še desetletja nazaj usmerjen v mednarodne trende in sestavine, potem pa se je zgodil prelom – začela sta se ozirati k tradiciji, vzpostavila sta tesno sodelovanje z lokalnimi dobavitelji. Gostom sta ponudila stare jedi na nov način, v kozarce sta nalila slovenske pijače. Nov korak naprej se je zgodil pred nekaj leti, ko je na čelo kuharske ekipe Gostilne Krištof stopil chef Uroš Gorjanc. Leta 2022 je po mnenju kulinaričnega vodnika Gault & Millau Slovenija postal chef tradicije.

Gostilna Krištof je leta 2022 prejela zeleno Michelinovo deteljico in Michelinovo priporočilo. Istega leta je kulinarični vodnik Gault & Millau Slovenija Gostilno Krištof označil s tremi kuharskimi kapami, avstrijska gastronomska revija Falstaff pa je Krištofovi ekipi podelila tri vilice.

Danes je Gostilna Krištof rastoča zgodba, kajti tik ob gostilni je Nežkina hiša, v kateri se občasno odvijajo kulinarična druženja. Na vrtu Nežkine hiše stoji gostilna za dva, v tem sklopu je tudi nova, z drožmi zaznamovana pekarna Androžarna, ki jo vidi mladi Andraž Bajželj.

Ekipa Gostilne Krištof v sodelovanju z družino Jezeršek pripravlja tudi večerje na zajli (torej v kabinski žičnici, ki vozi na bližnje smučišče Krvavec), v Šmartnem pod Krvavcem pa pod okriljem družine Bolka že nastaja Eko glamping resort Krištof.Lokacija
: Predoslje 22, 4000 Kranj (google zemljevid)

Odpiralni čas:
tor. – pet.: 14:00 – 22:00
sob.: 13:00 – 22:00
ned., pon. zaprto

Kontakt:
00 386 4 234 10 30
kristof@siol.net
gostilnakristof.si
FB | IG


VIDEO: Gostilna Krištof (Kranjska dolga miza 2022):

Sorodne vsebine

V Bistroju Sonet kuhajo kosila, njihov cilj je imeti najboljša kosila v Kranju. Vinska karta je široka, s prepoznavnimi vini.

Bistro Sonet

V Bistroju Sonet kuhajo kosila, njihov cilj je imeti najboljša kosila v Kranju. Vinska ...

Restavracija Brioni_Visit Kranj_2024_Foto Crt Piksi

Restavracija in kavarna Brioni

Restavracija in kavarna Brioni je v kulinaričnem vodniku Gault & Millau Slovenija 2022 označena ...

Gostilno pr' Matičku vodi chef Matjaž Erzar, ki je kuhar in lovec. Hkrati tudi vrtnari, zato je večina zelenjave z domačega vrta.

Gostilna Pr’ Matičku

Prepoznavni kranjski chef Matjaž Erzar – Matiček, ki že več kot dve desetletji gostilno ...